Cangir'den Pilot Il Olma Çagrisi

Yalova Jeoloji Mühendisleri Odasi Baskani Ozan Burak Cangir, Yalova halkini deprem önlemlerinde öncü olmaya ve farkindalik olusturmaya çagirdi ve oda olarak her zaman destege hazir olduklarini söyledi.

Cangir'den Pilot Il Olma Çagrisi
Cangir, Yalova halkina yönelik önemli bir uyarida bulundu. Cangir, Yalova’nin Kuzey Anadolu Fay Zonu’nda yer aldigini ve bölgenin Türkiye’nin en aktif deprem kusaklarindan biri oldugunu belirterek deprem riskine karsi önlemlerin artirilmasi gerektigini vurguladi. Ülke genelinde yasanan aci tecrübelerden ders çikarmamiz gerektigini dile getiren Cangir, “Her seye hakimiz peki sorun nerede? Ülkece çok aci tecrübelerle sayisiz depremler gördük. Canimiz yandi, öldük, yaralandik, travmalarimizi yillarca atamadik üstümüzden, en az etkilenenimizin yüregi yandi, gözyaslarini tutamadi. Deprem söz konusu olunca ilgili, ilgisiz herkesin fikrinin oldugu ülkemizde halkimizin birçogu aslinda deprem hafizasi olan bir toplulugun içerisinde yasiyor. Depremin yasatabilecegi olumsuzluklarinda herkes çok farkinda, ancak bizler bunca seye hâkim olmamiza ragmen neden bir adim atmiyoruz? Depremler olduktan sonra hep birlikte üzülüyor asiri tepki gösteriyor fazlaca duyarli davraniyoruz ancak bu 2-3 ayi geçmiyor maalesef. Suçu hep doga da buluyoruz. Halbuki doga 4,5 milyar yildir gayet dogal olan sürecini yasamaya devam ediyor. Unutmayalim ki suçlu depremler degil tedbirsiz ve bilinçsiz olmaktan hiç bikmayan bizleriz aslinda” dedi.

“Biz halk olarak ne kadar istedik?”

Yalova halkinin bireysel olarak da önlem almasi gerektigini söyleyen Cangir, “Çuvaldizdan önce igneyi konusalim mi? Hani meshur bir atasözümüz vardir. Çuvaldizi baskasina batirmadan önce igneyi kendine batirmak diye. Hep yönetimlerin ilgisizliginden dem vurduk, hep suçladik ancak biz halk olarak ne kadar istedik? Siyasilere bu konuda ne kadar baski kurduk? Biz ne kadar istedik ki yapilmasini umduk. Simdi tam zamani, yarin degil sonra degil hemen simdi en dogru zaman. Felaketi, gayet normal bir doga olayi olarak adlandirmak bizim elimizde. Gelin farkindalik mesalesini buradan yakmaya baslayalim hep birlikte. Yalova halki olarak gönüllü pilot il olmaya ne dersiniz?” diye konustu.

‘Destege haziriz’

Cangir, Yalova halkini deprem önlemlerinde öncü olmaya ve farkindalik olusturmaya çagirarak, Jeoloji Mühendisleri Odasi olarak her zaman destege hazir olduklarini da belirtti.

Cangir, “Biz Jeoloji Mühendisleri Odasi olarak hep ama hep yaninizda olacagimizdan hiç süpheniz olmasin. Acilari, felaketleri degil, olagan doga olaylarini konusalim. Incinmeden, üzülmeden ama hesap sorarak, bilinçlenerek ve bizi yönetmeye talip olan herkesten gelecekte olabilecek depremlere karsi alinan, alinabilecek önlemleri hep canli tutarak ve sürekli sorarak. Acilarin olmadigi, gelecege daha güvenle baktigimiz, tek derdimizin ilimizin bir türlü anlam veremedigimiz; Yalova’nin sloganinin sürekli degismesi olmasi dilegi ile. Sevgidir Yalova” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA