Ünye'de Rahvan At Yarisi Heyecani

Ordu’nun Ünye Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atli Spor Federasyonu isbirligi ile organize edilen binicilik federasyon yarislari gerçeklestirildi. 7 kategoride yarisan atlar izleyenlere heyecan dolu anlar yasatti.

Ünye'de Rahvan At Yarisi Heyecani
Ünye Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atli Spor Federasyonu isbirligi ile organize edilen Binicilik Federasyon Yarislari Ünye Belediyesi Binicilik ve Sosyal Tesislerinde gerçeklestirildi.

Türkiye’nin birçok ilinden yarislara katilim olurken vatandaslar da günesli bir havada at yarislarini izledi. Katilimin yogun olmasi nedeniyle, ilk olarak grup elemeleri yapildi. Toplamda 7 kategoride gerçeklestirilen yarislar oldukça heyecanli geçti. Yarislarin tamamlanmasinin ardindan dereceye girenlere kupalari protokol tarafindan takdim edildi.

Programda konusan Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Israil’in Filistin’e uyguladigi zulmü kinadi. Ünye’de tarihi ve kültürel degerlere her zaman sahip çiktiklarini belirten Baskan Tavli, “Geleneksel ata sporlarimiza kiymetli hemserilerimizin sahip çiktigini bir kez daha gördük. Buraya katilim saglayarak bu organizasyonlarin coskulu bir sekilde geçmesine vesile olan kiymetli hemserilerime ve misafirlerimize tesekkür ediyorum. Biz de ata sporumuza her zaman sahip çiktik ve çikmaya devam edecegiz” diye konustu.



“Festivalde at gösterileri yer alacak”

Ünye’de gerçeklestirilen rahvan at yarislarinin yani sira geçen yil ilk kez yapilan at gösterilerinin bu yil da devam edecegini belirten Baskan Tavli, “Tabi böyle bir güzel organizasyonun olusmasinda Türkiye Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu Genel Baskanimiz Zübeyir Bekiroglu’nun da katkisi var. Sag olsunlar bizlere her zaman destek oldular. Bizi hiçbir zaman yalniz birakmiyorlar. Geçen yil burada atlarin gösterisini keyifle izledik. Rahvan at yarislarinin disinda yine Ünye‘de insallah temmuz ayi içerisinde gerçeklestirecegimiz festivalimizde at gösterileri de yer alacak. Bu organizasyonu da yine federasyonumuzla birlikte ortak yapacagiz. Bugün burada keyifli yaris izledik. Yarislara Türkiye’nin farkli bölgelerinden gelerek katilim saglayan çok kiymetli at sahiplerine ve jokeylere tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ünye Kaymakam Vekili Avni Kula yaptigi konusmada, bu kültürün yasatilmasi gelecek nesillere aktarilmasi için verilen gayretlerden dolayi tesekkürlerini iletti.

“Türkiye’nin en iyi akrobatlari Ünye’ye gelecek”

Türkiye Geleneksel Atli Spor Dallari Federasyonu Genel Baskani Zübeyir Bekiroglu ise, “Ünye ilçemizde sadece rahvan yarislar yapmiyoruz. Insallah festival dönemi geldiginde de Türkiye’nin en iyi akrobatlarini geçen yil buraya getirdigimiz gibi insallah tekrar nasip olursa sizlerle burada bulusturacagiz” seklinde konustu.

Yarislarda dereceye giren isimlere protokol tarafindan plaketleri takdim edildi.
Kaynak: İHA