Ispanya'da Magarada Kayip 2 Kisi Araniyor

Ispanya’nin Cantabria bölgesinde 500 metre derinlikteki magarada kaybolan iki magara bilimcisini arama çalismalari sürüyor.

Ispanya’nin kuzeyindeki Cantabria bölgesinde bulunan bir magaraya giden iki magara bilimcisinden dün sabah saatlerinden bu yana haber alinamiyor. Arama kurtarma görevlisi Francisco Javier Allende, iki kisinin 500 metre derinlikteki magarada kayboldugunu ve Ispanyol polisinin de aralarinda bulundugu 38 kisilik bir ekip tarafindan arandigini söyledi.

Allende, biri kadin iki magara bilimcisinin tecrübeli olduklarini ancak magarada yer alti nehirlerin bulunmasi ve özel ekipman gerektiren düsük sicakliklarin tespit edildigi magaranin tehlikeli oldugunu sözlerine ekledi.

Bir diger Arama kurtarma görevlisi Miguel Gomez ise “Yanlis yöne döndüklerini ve ikinci geçide girmis olabilirler. Ekiplerimizi gönderdik” dedi.

Gomez, arama kurtarma ekiplerinin, magara bilimcilerinin gece saatlerinde magaradan ayrilmis ve vahsi, izole ve cep telefonlarinin çekmedigi bölgede bir kaza geçirmis olabilecekleri ihtimali üzerinde durduklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA