Bayburt'ta Piknik Alanlari Doldu

Bayburt’ta Kurban Bayrami tatili boyunca güzel havayi firsat bilen vatandaslar, piknik alanlarina akin etti.

Bayburt'ta Piknik Alanlari Doldu
Bayramin ilk gününde kurbanlik telasina düsen vatandaslar, diger günlerde ise il disindan ayni zamanda yurt disindan gelen misafiriyle birlikte piknik alanlarinda kurban etleriyle mangal yaparak temiz havanin, doganin tadini çikardilar. Çocuklar da oyun alanlarinda gün boyunca eglenceli anlar yasadi.

15 Temmuz Sehitler Parki’nda vatandaslar kalabalik nedeniyle kamelyalarda yer bulamazken bazi vatandaslar da çimlere getirdikleri örtüleri sererek, piknik yapmaktan vazgeçmediler. Ailesiyle birlikte piknik alanina geldigini ifade eden Samet Yigit isimli vatandas, "Ailemle, esimle birlikte Yeni Sehir Parki’na geldik. Sicaktan ve bayram telasindan küçükte olsa bir kaçis oldu bizim için. Semaverimizi yaktik, mangalimizi yaktik günü bu sekilde bitirip evimize gidecegiz" diye konustu.

Bayram tatili için Sivas’tan memleketi Bayburt’a tatil yapmaya gelen Muhammet Kara, çocuklariyla birlikte piknik yaptigini, tatilin keyfini memlekette çikardigini söyledi.



Öte yandan nüfusu az olan Bayburt’ta il disindan ve yurtdisindan gelen gurbetçilerle birlikte kentte nüfus sayisi ikiye katlanirken bu durum piknik alanlarina da yansidi. Bayram tatili ve yaz tatili için memleketlerine akin eden gurbetçiler, sehir merkezinde nüfusun artmasina, trafikte yogunluk yasanmasina neden oldu.
Kaynak: İHA