Amasyali Ayse Nine 126 Yasinda

Amasya’nin Suluova ilçesinde yasayan ve 3 padisah ile 12 cumhurbaskani dönemine taniklik eden 126 yasindaki Ayse Bayri, yillara meydan okuyor.

Amasyali Ayse Nine 126 Yasinda
Osmanli’nin son üç padisahi Sultan II. Abdülhamit, Sultan V. Mehmed Resad ve Sultan VI. Mehmed Vahdeddin ile Mustafa Kemal Atatürk’ten Recep Tayyip Erdogan’a kadarki 12 cumhurbaskaninin dönemlerine taniklik eden 5 çocuk sahibi Ayse Bayri’nin 20 de torunu bulunuyor. Seçim çalismalari sirasinda farkina vardigi asirlik çinarin yasina sasirip merak ederek evine giden Yeni Mahalle Muhtari Celal Lafçi, “Ayse ninemiz 126 yasinda. Türkiye’de ayni yasta olan herhalde yoktur. Mahallemizde yasamasi ayri bir gurur verici” dedi.

Ayse ninenin kizi Cemile Demirci, gününü dualar okuyarak geçiren annesinin evlatlarina hacca gitmeyi tavsiye ettigini söyledi.



Suluova Belediye Baskani Rifat Uzun da Türkiye’nin en yaslisi olan Ayse Bayri’yi ziyaret etti. Baskan Uzun, elini öpüp hayir duasini istedigi 1 Temmuz 1898 dogumlu Bayri’nin saglik durumu hakkinda çocuklarindan bilgi aldi.
Kaynak: İHA