Lezzetli Bal Için Orman Kurdular

Kayseri’nin Özvatan ilçesinin cografi isaretli ürünü olan Özvatan Bali için ilçede kurulan Bal Ormani 20 dönümden 30 dönüme çikarken, proje ile ilgili konusan Özvatan Kaymakami Mine Kurt, “Özvatan Bali için elimizden ne geliyorsa yapacagiz” dedi.

Lezzetli Bal Için Orman Kurdular
Özvatan ilçesinin cografi tescilli ürünü olan Özvatan Bali için tarimsal üretim kooperatifi olarak Özvatan Bal Kooperatifi kuruldu. Daha sonra yapilan istisareler sonucunda hayata geçirilen proje ile Subat ayinda 20 dönümlük Bal Ormani kuruldu. Mayis ayinda orman genisletilerek 30 dönüm olurken, projenin gelistirilmesi için çalismalar devam ediyor.

Özvatan balinin prolin degeri ile Türkiye’nin önemli ballari arasina girdigini söyleyen Özvatan Kaymakami Mine Kurt, “Cografi isaretli ürünümüz olan Özvatan Bali bin 145 miligram prolin degeri ile ülkemizin önemli ballari arasina ismini yazdirdi. 2024 itibariyle toplam arili kovan sayimiz 2 bin 500 civarinda, yillik bal üretimimiz ise 11 ton civarinda. Özvatan’da bu degerli balimizin üretimi ve gelismesi için ayni zamanda bir tarimsal üretim kooperatifi olan Özvatan Bal Kooperatifimiz bulunmaktadir. Genel olarak Özvatan Bali için ne yapabiliriz istisaresinin sonucunda 20 dönümlük bir Bal Ormani insasina Subat ayi itibariyle basladik. Fakat Mayis ayinda 20 dönümlük Bal Ormani projemiz yaklasik 30 dönüme kadar çikmis durumda. Çalismalarimiz bütün hiziyla devam ediyor. Özvatan Bali için elimizden ne geliyorsa kaymakamlik olarak her zaman yanlarindayiz” dedi.

Kaynak: İHA