Karaman'da LGS Heyecani

Karaman’da Liselere Geçis Sinavi (LGS) girecek olan ögrenciler ile birlikte aileler de büyük heyecan yasadi.

Karaman'da LGS Heyecani
Türkiye genelinde 1 milyondan fazla ögrencinin ter dökecegi Liselere Geçis Sistemi sinavi sabah saat 09.30’da basladi.

Karaman’da da binlerce ögrenci sabah erken saatlerde sinava girecegi okullara kostu. Aileleriyle birlikte okullara gelen ögrenciler kimlik belgeleri kontrol edildikten sonra okul bahçesine, ardindan sinava girecekleri salonlara alindi. Sinavin gerçeklestirildigi okullardan biri olan Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi’ne gelen ögrenci ve velilerin büyük heyecan yasadigi görüldü.



"500 tam puan hedefliyorum"

Sinava ailesiyle birlikte gelen Bugra Sazasoglu, "Bir yillik çalisma yaptik emegimizin karsiligini almak istiyoruz. Ailemle birlikte geldik, heyecanliyiz. Hayirlisiyla girip çikacagiz. En iyisini yani 500 tam puan hedefliyorum" dedi.



"Sinav benim için zor olacak"

Sinava girecek ögrencilerden Mustafa Hocaoglu da, "Sinav zor olacak gibi ama Allah ne verdiyse yapacagiz. Sinava biraz çalistim. Insallah bana orta derece bir lise çikar, hedefim o yönde" diye konustu.



"Ingilizce ögretmenligi istiyorum"

Sinavdan dolayi heyecanli oldugunu belirten Beray Nurmaoglu ise, "Biraz korku biraz da heyecan var. Hedefim daha belli degil ama Ingilizce ögretmenligi istiyorum. Lise olarak ise tercihim sosyal bilimler lisesi olabilir. Çalisma süreci biraz zor biraz kolay geçti" dedi.

Ailesinin kendinden daha heyecanli oldugunu söyleyen Ülkü Küçüktürk, "Heyecanliyim, sinavin nasil geçecegini merak ediyorum. Ailem benden daha heyecanli çünkü onlarin da bir beklentisi var" diye konustu.



"Sinava hazirlanma süreci çok yogun, yorucu ve stresli geçti"

Sinava oglunu getiren Hatice Altun, "Heyecanliyiz, Rabbim yar ve yardimcilari olsun. Insallah emeklerinin karsiliklarini alacaklarini düsünüyorum. Sinava hazirlanma süreci çok yogun, yorucu ve stresli geçti ama insallah Rabbim emeklerini zayi etmeyecek" diye konustu.



"Oglumuz iyi çalisti"

Oglunun sinava iyi çalistigini söyleyen Isa Saydam, "Oglumuz katiliyor heyecanimiz su an esit. Oglumuz iyi çalisti bu yil. Su an net bir sey söyleyemeyiz ama sinavdan sonra bakacagiz" dedi.

Kaynak: İHA