Itfaiyeden Aniz Yangini Uyarisi

Çorum Belediyesi Itfaiye Müdürlügü, tarim arazilerinde baslayan temizlik çalismalarinda aniz yakilmamasi uyarisinda bulundu.

Itfaiyeden Aniz Yangini Uyarisi
Çorum Belediyesi Itfaiye Müdürü Adil Rahmi Balci, özellikle son yillarda ülkemizde meydana gelen orman yanginlari ve bu yanginlara sebep olan beseri kaynakli hatalarin basinda gelen aniz yakma aliskanligina karsi uyarida bulundu. Bir anlik dikkatsizligin büyük sonuçlar dogurabileceginin altini çizen Balci, aniz yanginlarina karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigini vurguladi.

Aniz yakmak yerine alternatif yöntemleri kullanmanin, hem topragin sagligini korumak hem de çevreyi sürdürülebilir kilmak açisindan büyük önem tasidigini kaydeden Balci, “Anizlarin toprakla karistirilmasi, organik gübre kullanimi ve tarimsal atiklarin kompost haline getirilmesi gibi yöntemler, sürdürülebilir tarim uygulamalari için uygun ve etkili çözümler sunmaktadir. Gelecek nesillere daha yasanabilir bir çevre birakmak ve tarimsal verimliligi artirmak adina, aniz yakmaktan kaçinmanizi ve bu konuda bulundugunuz bölgede farkindalik olusturmanizi önemle rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA