Bu Adayi Görenler Timsah Saniyor

Ordu’nun sakin sehir unvanina sahip Persembe ilçesi sinirinda bulunan ve dogal bir olusum olan ‘Timsah Adasi’ ilk kez görenlerin ilgisini çekiyor.

Bu Adayi Görenler Timsah Saniyor
Ordu’nun Persembe ilçesi, essiz güzellikleri ile doga sevenlerin ilgi odagi oluyor. Persembe ilçe merkezine 15 kilometre uzakliktaki Belicesu Mahallesi’ndeki ‘Timsah Adasi’ ise yazlari ziyaretçi akinina ugrarken, görenler hem sasiriyor hem de hayran kaliyor. Dogal ve Kültürel Varliklari Koruma Envanteri’nde bulunan adanin karayla birlestigi alandaki kumsal halk plaji olarak da kullanilirken ada, uzak ve yüksek bir açidan suyun içerisindeki timsahi andiriyor.

“Dogru açidan bakmak gerekiyor”

Yavuz Oguz isimli vatandas, adanin yüksek bir noktadan bakildiginda timsaha benzedigini belirterek, “Yaz aylarinda burasi insanlarin tatil yaptigi nokta olarak degerlendiriliyor. Kisin da zaten balik avlaniyor. Ada aslinda timsaha birebir benziyor ancak dogru bakis açisinin ayarlanmasi gerekiyor. Agzi kapali timsaha çok benziyor. Adayi merak edenler çok geliyor. Insanlar merak edip buraya geliyorlar” diye konustu.



“Insanlar merak ediyorlar”

Zekiye Sahin ise bu noktanin çok güzel bir koy oldugunu, timsaha da çok benzedigini söyledi.

Sahin, “Dogal bir ada, insanlar merak edip buraya geliyorlar ve çok begeniyorlar. Yukaridan bakildiginda gerçekten de timsaha çok benziyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA