Mugla'ya 3 Günde 140 Bin Araç Giris Yapti

Kurban Bayrami tatilinin 9 gün olmasi nedeniyle tatilciler Mugla’yi tercih etti. Bayramin ikinci gününde de yogunluk devam ederken, Mugla’nin Mentese-Marmaris karayolunda 4 kilometre uzunlugunda araç kuyrugu olustu. Mugla’ya toplam 140 bin araç giris yapti.

Mugla'ya 3 Günde 140 Bin Araç Giris Yapti


Kurban Bayrami için Mugla’nin Milas, Yatagan, Mentese ve Seydikemer ilçelerinden tatil için gelen araç sayisi 140 bine ulasti. Mugla Bölge Trafik ve Trafik tescil sube Müdürlügü verilerine göre gelen araç sayisi rekor seviyeye ulasti. Kurban Bayraminin ilk günü araç yogunlugu yasanmazken ikinci gün kurbanini kesen vatandaslar tatil için araçlari ile her yil oldugu gibi yine Mugla’yi tercih etti. Mugla’ya Kurban Bayrami tatili için seyahat edecek yerli turist sayisinin 3 buçuk 4 milyona ulasmasi bekleniyor. Izmir, Istanbul, Bursa gibi büyüksehirlerden gelen ve Bodrum’u tercih eden vatandaslar Milas ilçesinden giris yapti. Marmaris, Fethiye gibi ilçeleri tercih eden vatandaslar ise Yatagan istikametin giris yapti. Ankara ve çevre illerden tatil için Mugla’ya gelen vatandaslar da Denizli Karayolu’nu takip edip Mentese’den giris yaparken Antalya ve çevresindeki illerden Mugla’ya gelen vatandaslar da Seydikemer’den giris yapti. Milas ilçesine 29 bin 800, Seydikemer ilçesine 41 bin 170, Yatagan ilçesine 48 bin 300 ve Mentese ilçesine 21 bin 200 araç giris yapti.

Tatilcilerin akini sebebiyle olusan yogunluk, trafik ekiplerinin aldigi önlemlerle kontrol altina alinmaya çalisiliyor. Bu yogunlugun bayram tatili boyunca devam etmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA