Bayram Trafigine 'Yasam Tüneli' Molasi

Kurban Bayrami tatili için yola çikan sürücüler, Çorum’da "Yasam Tüneli" adi verilen alanda trafik kurallari konusunda bilgilendiriliyor.

Bayram Trafigine 'Yasam Tüneli' Molasi
Çorum-Samsun karayolu üzerinde olusturulan "Yasam Tüneli" alanina davet edilen sürücülere, emniyet kemerinin önemi, alkol ve cep telefonu kullaniminin trafikteki etkileri, yakin takip ve asiri hiz konularinda hazirlanan kisa videolar da izlettiriliyor. Sürücüler, kisa bir molanin ardindan yollarina devam ediyor.

Içanadolu ve Akdeniz’i, Karadeniz ve Dogu ve Güney Dogu’ya baglayan ve Türkiye’nin en önemli geçis güzergahlarindan Çorum’da trafik ekipleri, Bölge Trafik Müdürlügü kontrol noktasinda durdurduklari sürücülere "Hayatla Yaris Olmaz" mottosuyla kurallari hatirlatiyor.

Sürücüler uygulamadan memnun

Yasam tünelinde mola veren Yigit Isleyen adli sürücü, bugüne kadar böyle bir uygulama ile karsilasmadigini ve kendileri içinde bir farkindalik oldugunu belirterek, “Emniyet kurallarina her zaman uyuyorum. Uymayan sürücüler içinde iyi bir uygulama olmus. Bu uygulamanin her zaman devam etmesini istiyorum. Insallah herkes emniyet kemerini takar ve yoluna devam eder. Bayram için Kirsehir’e gidiyoruz. Kirsehirlilere de buradan selam gönderiyorum. Yola devam diyorum” dedi.

Bayram tatili için Eskisehir’e giden Ugur Ayhan adli sürücü de, Yasam Tüneli’nin insanlari bilinçlendirme noktasinda güzel bir uygulama oldugunun altini çizerek, uygulamanin devam etmesini istedi.

Trafik kurallarinin hatirlatilmasi noktasinda uygulamayla bir farkindalik olusturuldugunu anlatan Sultan Erkan adli sürücü ise, “Izledigim görüntüleri yada emniyet kemeri kullaniminin önemini sosyal medyadan, egitim seminerlerinde duyuyor ve görüyoruz ancak bu çok farkli bir uygulama. Güzel ir farkindalik olusturulmus. Daha önce bir uygulamaya denk gelmedim. Ilk defa böyle bir uygulama gördüm” seklinde konustu.

Kaynak: İHA