Antalya'da Çikan Orman Yangini Ekipler Ve Vatandas Isbirligiyle Söndürüldü

Antalya’nin Aksu ilçesinde çikan orman yangini, ekiplerin ve vatandaslarin hizli müdahalesi sonucu söndürüldü. Yanginda 2 hektar alan zarar gördü.

Antalya'da Çikan Orman Yangini Ekipler Ve Vatandas Isbirligiyle Söndürüldü
Yangin, saat 11.30 siralarinda Fettahli Mahallesi’nde tarim arazilerinin bulundugu alanda yangin çikti. Bölgede yasayan vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine Aksu Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yanginin ormanlik alana siçramasinin ardindan ise bölgeye orman ekipleri de destek olarak istendi. Yangina, Antalya Orman Bölge Müdürlügü 2 arazöz, 2 müdahale araci ve 2 su tankeriyle müdahalede bulundu.

Yangini itfaiyeye bildiren mahalle sakini Caner Çimen, arkadaslariyla birlikte yangin söndürme çalismasina destek olduklarini ifade etti.

Çimen, “Yukaridan geliyorduk, dumanlari gördük. Sondajlari açtik, itfaiyeyi aradik. Itfaiyeler hemen geldi, yangin içeri dogru devam etti. Itfaiyeler söndürürken, biz de sogutma çalismalari için destek de bulunduk” dedi.



“Vatandaslar burada olmasa yerlesim alanlari da yanardi”

Fettahli Mahallesi sakini Mustafa Sen, “Orman yanginlari nedeniyle tamamen tedirginiz. Rüzgar tarafindan gelen yanginin önüne geçemiyoruz, tedbir alinmali. Daha önce yetkililere konuyu ilettik. Vatandaslar burada olmasa yerlesim alanlari da yanardi” dedi.

Yaklasik 1 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alinan yanginda 2 hektar alan zarar gördü. Bölgede, Antalya Orman Bölge Müdürlügü’ne ait yangin söndürme helikopterleriyle bölgede kontrol devam ediyor.
Kaynak: İHA