Selendi'de Kiraz Hasadi Devam Ediyor

Manisa’nin Selendi ilçesinde son yillarda tütüne alternatif olarak üretimi yapilan kirazda hasat sezonu devam ediyor. Geçtigimiz yil 120 TL olan kirazda kilogramin 50 TL’ye düsmesi ise dikkat çekti.

Selendi'de Kiraz Hasadi Devam Ediyor
Manisa’nin Selendi ilçesinde tütün üretimine alternatif olarak bazi çiftçiler kiraz üretimine yöneldi. Selendi’de son 25 yildir ilçe ekonomisine büyük katki saglayan tütüne alternatif ürün olarak bahçeler olusturulan ve üreticinin adeta tek gelir kaynagi haline gelen kiraz, Avrupa ve Afrika ülkelerine ihracati yapilirken geçtigimiz yil 120 TL olan kilogram fiyatinin bu yil 50 TL’ye kadar düsmesi dikkat çekti.

Ilçe Kaymakami Mustafa Ilker Kara, kiraz üretim merkezi olan Pinarlar Mahallesini ziyaret ederek üreticilerle görüstü. Kiraz bahçesinde kiraz hasadina katilan Kaymakam Kara, çiftçilere bereketli bir hasat sezonu diledi.

Üreticilerle sohbet eden Kaymakam Kara, son zamanlarda meyvecilik ile öne çikan ilçede yetistirilen ve ihraç degeri yüksek olan kirazin katma degeri yüksek ve ilçe tarim ürünleri içinde de ekonomik anlamda önemli bir yeri oldugunu söyledi.



Kaymakam Kara’nin ziyaretine Ilçe Tarim Müdürü Ahmet Ayhan ve mahalle muhtari Ümit Ayhan da eslik ederek bilgi verdi.
Kaynak: İHA