ODÜ'de Kadavra Ile Egitim Dönemi

Ordu Üniversitesi Tip Fakültesi’nde, 2024-2025 egitim ve ögretim yilinda ilk kez kadavra ile egitim gerçeklestirilecek.

ODÜ'de Kadavra Ile Egitim Dönemi
Samsun’da vefat eden bir erkek kisinin bedeni, kadavra olarak Ordu Üniversitesi’ne (ODÜ) bagislandi. Bagislanan kadavra ile ODÜ Tip Fakültesi’nde, kuruldugu 2011 yilindan itibaren ilk kez, 2024-2025 egitim ve ögretim yilinda kadavra ile egitimler gerçeklestirilecek.

Tip Fakültesi Morfoloji Binasi’nda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Bas, “Tip Fakültesi 2011 yilinda kurulmustu ama 2024 yilina kadar çesitli nedenlerle kadavra temin edememistik. Ama bugün itibariyle bu temini yaptik. Tip egitiminde kadavra egitimin bir parçasidir. Biz, diger alanlarda gerekli altyapi, maket ve laboratuvar malzemeleri ve teknik malzemeleri tamamladik ama kadavra temini konusunda zorluklarimiz vardi. Bugüne nasip oldu, kadavra bagisçimiz Samsun’da bir beyefendi. Bundan önce görüsmelerimiz olmustu, biz de ikili görüsmelerimiz ve karsilikli diyaloglarimiz sonucunda kadavramizi aldik ve bundan sonra egitim kalitemizi bir tik daha arttiracagiz. Kadavra ile birlikte egitim kalitemizi arttiracagiz” dedi.

Kadavra maliyetlerinin yüksek olduguna deginen Rektör Bas, kadavra egitimlerinin isleyis süreci ve önemine de deginerek, “Bu bagisi alamasaydik kesinlikle kadavra alacaktik. Bir kadavra yaklasik 13-14 bin avro. Ancak hekim adaylarimizin egitimi için kesinlikle deger. Böyle bir firsat olunca biz kadavrayi bagis olarak aldik” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA