Bandirma'da 26 Bin Ögrenci Karne Aldi
Balikesir’in Bandirma ilçesinde 26 bin ögrenci karne sevinci yasadi.

Protokol tarafindan düzenlenen karne dagitim töreni, Ali Öztaylan Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde gerçeklesti. 5/A ve 8/B siniflarinin karnelerini dagitan Kaymakam Engin Aksakal, Bandirma’da basarili bir egitim ve ögretim yili geçirildigini belirtti ve emegi geçen herkese tesekkür etti. Velilere de seslenen Kaymakam Aksakal, ögrencilere tatilde dinlenmelerini ve kitap okumalarini tavsiye etti.
Milli Egitim Müdürü Mutlu Aslan yaptigi açiklamada, "2023-2024 Egitim - Ögretim yilinin son günündeyiz. Yil boyunca hepiniz elinizden gelen gayreti gösterdiniz ve basarili da oldunuz. Çalistiniz, çabaladiniz, yoruldunuz ve iyi bir tatili hakettiniz. Heyecanla bekledigimiz karne günü geldi. Yaz tatilinde eglenin, dinlenin, sosyal medyada zaman harcamak yerine arkadaslarinizla, akrabalarinizla, sevdiklerinizle sik sik bir araya gelerek sohbet edin, oyunlar oynayin, hosça vakit geçirin. Bunlari yaparken de merak etmeye, okumaya, ögrenmeye ara vermeyin. Yakin çevrenizden baslayarak doga, kültür, tarih gezileri yapin. Yaz tatilini kendinizi gelistirmek için bir firsat olarak degerlendirin. Tatilde kendi öz elestirinizi yapin. Önümüzdeki egitim ögretim yilinda basarinizi bir adim daha ileriye tasimak için güçlü ve zayif oldugunuz yönlerinizi kesfedin ve kendinize uygun hedefler koyun okullarimizdan mezun olarak artik üniversite hayatina atilmak üzere YKS sinavina giren degerli ögrencilerimizin gönüllerinden geçen bölümlere yerlesmelerini, ayrica LGS sinavina giren ögrencilerimizin de gönüllerinden geçen okullara girebilmelerini temenni ediyorum. Allah yolunuzu açik etsin. Basarilar dolu bir Egitim Ögretim Yilini daha geride biraktik. Emegi geçen basta yol arkadaslarim çok degerli meslektaslarima sükranlarimi sunuyorum. Elde ettigimiz basarilarda en büyük pay sizlerin oldugunu biliyoruz. Zaferlerin büyüklügü mücadelenin zorlugu ile anlasilir. Daha büyük basarilar kazanacaginiz yeni bir egitim ögretim yilinda bulusmak istegi ile hepinize iyi tatiller diliyorum" dedi.
2024-2025 Egitim Ögretim yili, 2 Eylül 2024 Pazartesi günü anasinifi ve ilkokul ögrencilerinin okula adaptasyonu ile baslayacak.
Tüm ögrenciler için 9 Eylül 2024 Pazartesi günü ders zili çalacak ve ilk dönem 17 Ocak 2025 Cuma sona erecek. 2024-2025 egitim ögretim yilinda okul öncesi egitim ile ilkokul 1. sinifa baslayacak ögrenciler için 2-6 Eylül’de uyum egitimleri gerçeklestirilecek.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarinin 5. siniflari, ortaögretim kurumlarinin hazirlik ve 9. siniflar ile pansiyonda kalacak ögrencilere yönelik okul hakkinda bilgilendirme, akademik ve mesleki gelisimlerini destekleme, yeni girdikleri egitim ortamina kisa sürede uyum saglama amaciyla gerekli rehberlik çalismalari yapilacak. Birinci dönem ara tatili, 11-15 Kasim 2024 tarihinde olacak.
