Türbe Gibi Aile Kabristanligi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yasayan Remzi Alakurt, gençliginden bu yana istedigi kapali aile kabristanligini yapti. Alakurt, babasinin kabrinin yaninda kendisinin ve esinin mezarinin olacagi yeri ‘türbe’ gibi kapatarak koruma altina aldi.

Türbe Gibi Aile Kabristanligi
Fatsa ilçesinde esnaf olan Remzi Alakurt’un (74) gençliginde gördügü bir mezarlik ilgisini çekti. Alakurt, bir süre sonra aile kendilerine ait findik bahçesinin bir kismini keserek aile mezarligi yapti, 1997 vefat eden babasini, ardindan torununu ve akrabasini da buraya defnetti.

Babasi, esi ve kendisinin oldugu mezarlari koruma altina almak isteyen Alakurt, babasinin mezari ile yan tarafinda bulunan bos 2 mezar alaninin etrafini kapatarak, yaklasik 9 aylik çalisma sonucu ‘türbe’ gibi koruma altina aldi. Disaridan bakildiginda türbeyi andiran, içerisinde 2’si bos toplam 3 mezar bulunan yapinin renkleri de dikkat çekiyor. Yapida mavi renk gökyüzü ve sonsuzlugu, siyah renk ise ölümü hatirlatiyor.

“Aile kabristanligimi koruma altina aldim”

Aile kabristanligini koruma altina aldigini ve bunun bir heves oldugunu belirten Remzi Alakurt, “Ben farkli bir yerde görmüstüm ve özenmistim. Gençligimden bu yana özel bir mezarlik yapma istegim vardi. Burasi kendi arazimdi, findik agaçlarini keserek aile kabristanligi yaptik. 1997 yilinda babam vefat edince buraya defnettik. Sonrasinda bu sekilde bina yaparak kapatma karari aldim, aile kabristanligimiz koruma altina almis oldum. Buradaki mavi gökyüzünü, siyah renk ise ölümü temsil ediyor. Benim kendi mezarim ile esimin mezari da içeride. Mezarimizin burada oldugunu bilmek benim için tuhaf olmuyor, sonuçta burasi son durak. Burada simdi çevre düzenlemesi yapilacak, bu yapinin etrafinda da ilerleyen zamanda mezarlar olacak, kapali alanda babam, esim ve ben olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA