Minibüsle Baskomiseri Ezdi, 7 Yil 4 Ay Ceza Aldi

Bursa’nin Orhangazi ilçesinde yaklasik 1,5 yil önce Baskomiser Erdem Sevinç’e bilerek minibüsle çarptiktan sonra ezen ve komiserin agir yaralanmasina neden olan sürücü, 7 yil 4 ay ceza aldi. Karar, baskomiser Erdem Sevinç ve ailesini soke ederken, Sevinç’in avukati karara itiraz edecek.

Minibüsle Baskomiseri Ezdi, 7 Yil 4 Ay Ceza Aldi
Olay, 9 Kasim 2022 tarihinde Orhangazi Muradiye Mahallesi Endüstri Meslek Lisesi yan yolunda meydana geldi. Iddialara göre, baskomiser Erdem Sevinç, esiyle birlikte Bursa’nin Orhangazi ilçesine yillik izin için gelmisti. Sevinç, evlerinden çiktigi sirada hizla gelen minibüs soförünü uyardi. Ancak uyariya ragmen tartisma çikti ve minibüs soförü, aracini Sevinç’in üzerine sürüp baskomiser Erdem Sevinç’i ezdikten sonra kaçti.

Olayi gören vatandaslar durumu saglik ve polis ekiplerine bildirdi. Agir yaralanan Sevinç, Orhangazi Devlet Hastanesine kaldirildi. Polis ekipleri, minibüs sürücüsü Orhan Öztürk’ü Istanbul’da yakaladi.

Karar durusmasi yapildi

Erdem Sevinç’i agir yaralayan ve mesleki hayatini da tehlikeye atan minibüs sürücüsünün Bursa Agir Ceza Mahkemesinde "kasten adam öldürmeye tesebbüs" suçundan yargilanan karar durusmasinda Orhan Öztürk’e mahkeme 7 yil 4 ay ceza verdi.

Ceza soke etti

Kasten adam öldürmeye tesebbüs suçundan yargilanan Orhan Öztürk’ün aldigi 7 yil 4 ay ceza baskomiser Erdem Sevinç ve ailesini soke etti. Meslek hayatinda büyük sikintilar yasayan ve saglik sorunlari da halen devam eden Erdem Sevinç’in avukati karara itiraz edecek.

5 yil 7 ay daha yatacak

7 yil 4 ay ceza alan Orhan Öztürk’ün cezaevinde yattigi 1 yil 7 ay göz önüne alinarak 5 yil 7 ay daha cezaevinde kalacagi belirlendi.
Kaynak: İHA