Konya Emniyetinden 'Change' Operasyonu

Konya Emniyet Müdürlügü ekiplerince deprem bölgelerindeki hasarli araçlari alarak gümrük kaçagi, hurda ve çalinti araçlarla change yapan çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Gerçeklesen operasyonda 18 ilden 49 araç tespit edilerek el konulurken 5 kisi tutuklandi.

Konya Emniyetinden 'Change' Operasyonu
Konya Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Sube Müdürlügü Oto Hirsizligi Büro Amirligince yapilan çalismalarda; 11 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle afet bölgelerinde çok sayida aracin hasar alarak kullanilamaz hale geldigi ve bu araçlarin sasi ve motor numaralarinin çalinti, yakalamali/hacizli ve gümrük kaçagi araçlarla degistirilerek tescil evraklarini kendileri veya yakinlari üzerine alip change yapildigi tespit edildi.

Change yapilan araçlarin degeri 25 milyon TL

Asayis ekiplerince 3 ay süren arastirmalarin neticesinde Konya ve Adana ilinde tespit edilen sahislarin change yapilan araçlari üçüncü sahislara sattigi tespit edildi. Araçlarin tespitine yönelik yapilan çalismalarda change yapilan 49 aracin 18 farkli ile satildigi tespit edilerek araçlara el konuldu. Temin edilen toplam 49 adet aracin Kriminal Polis Laboratuvari Müdürlüklerince yapilan incelemesinde 36 aracin gümrük kaçagi oldugu, 3 aracin hacizli/yakalamali oldugu, 1 aracin çalinti, 1 aracin hurdaya ayrilmis oldugu 8 aracin ise islemlerinin devam ettigi ögrenildi.

Asayis ekiplerince change çetesine es zamanli operasyon düzenlendi.

Gerçeklesen basarili operasyonda 8 süpheli gözaltina alindi. Süphelilerin evlerinde yapilan aramalarda çok sayida araç satis sözlesmesi, vekâletname, araç ruhsati ve araç plakasi ele geçirildi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Oto Hirsizligi, Nitelikli Dolandiricilik ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarindan adliyeye sevk edilen 8 süpheliden 3’ü ifadelerinin alinmasinin ardindan serbest kalirken, 5 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA