Tunceli'de 'Marti' Timleri Göreve Basladi

Tunceli’de bisikletli polis ekipleri, ‘Marti’ timi olarak göreve basladi. Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, ’’Tunceli’nin rengi artik degismeye basladi ve yeni renkleri çok daha canli çok daha parlak’’ dedi.

Tunceli'de 'Marti' Timleri Göreve Basladi
Tunceli’de Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügünce 4 bisikletli polisten olusan ‘Marti’ timi kentte hizmet vermeye basladi.

Konu ile ilgili degerlendirmelerde bulunan Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, huzur ve sükun ortaminin Tunceli’ye çok yakistigini söyledi.

Tunceli’nin gelecek 10 yil içerisinde turizm potansiyelini ortaya çikaracagini belirten Vali Tekbiyikoglu, "Tunceli’nin rengi artik degismeye basladi ve yeni renkleri çok daha canli çok daha parlak. Marti timini ilimize, emniyet teskilatina, ilimizin huzuruna katkida bulunmasi için hizmete sokuyoruz. Amirimizle beraber 4 kisilik bir tim olacak. Mesire alanlarimizda, Munzur Vadimizin polis sorumluluk bölgesinde, Pülümür Vadisinde, parklarimizda, yesil alanlarimizda emniyet hizmetlerimizi göremeye devam edecekler. Tunceli’nin renklerine bir renk daha katmis olacagiz. Sadece bisiklet timlerimiz degil, motosiklet kapasitemizi de arttirdik. Emniyetimizi, jandarmamiz daha renkli bir hale gelecek. Keza jandarma teskilatimizda da motosiklet timleri olusturuyoruz. Motosikletli jandarma birliklerini daha fazla görmüs olacagiz. Tunceli’de eskiden emniyetimizin, jandarmamizin görünen yüzü zirhli araçlarin içerisindeki bir hizmet vardi, bu da çok dogal, o zamanki güvenlik anlayisi simdiki güvenlik prosedürümüzden biraz daha sertti, daha tehdide yönelik bir çalismamiz vardi. Simdi ise bu tehdit ortadan kalkti daha turizme yönelik bir çalisma sergiliyoruz" diye konustu.



Yazin atli jandarma timleri de sahada olacak

Yazin Tunceli’de atli jandarma birliklerinin de hizmet verecegini kaydeden Vali Tekbiyikoglu, ’’Bizim plajlarimizin oldugu yerde, mesire alanlarimizin oldugu yerde jandarma da kendi sorumluluk bölgesinde atli birliklerle ve motosikletli birliklerle hizmet vermeye devam edecek. Tunceli daha da renkleniyor. Bu renk de Tunceli’ye çok ama çok yakisiyor. Tunceli bayram dönemlerinde, tatil dönemlerinde oldukça fazla itibar gören il. Hem sehir disinda yasayan hemsehrilerimiz, hem de Tunceli’yi görmek isteyenlerin sayisi günbegün artiyor. Tabi biz de kendi çalisma arkadaslarimizla, emniyetimizle jandarmamizla bu gelecek misafirleri rahat ve huzurlu bir sekilde hem ilimize intikalini hem ilimizde vakit geçirmeleri üzerine tedbirlerimizi aldik. Çok vatandasimizi sikmadan ama güvenligi de ihmal etmeden trafik akisini saglayacak bir sekilde hem trafik ekiplerimiz hem asayis ekiplerimiz bayramda da her zaman oldugu gibi hizmet vermeye vatandasimizin hizmetinde olmaya devam edecek’’ seklinde konustu.



Uygulama Dogu Anadolu’da ilk

Uygulamanin Bati illerinde görüldügünü ifade eden Vali Tekbiyikoglu, ’’Bu uygulama Bati illerinde Ege sahillerinde, Akdeniz’de gördügümüz bir uygulamaydi. Dogu Anadolu’da bu uygulamanin ilk oldugunu söylediler arkadaslar. Dogu Anadolu’nun da en güzel illerinden bir tanesi Tunceli, turizm potansiyeli en yüksek illerden bir tanesi. Bu haliyle bu hizmeti Tunceli’ye getirmekten büyük kivanç duyuyoruz. Bisikletli polislerimiz marti timlerimiz ilimize çok güzel bir renk katacaklar’’ dedi.

Kaynak: İHA