Bitlis BILSEM'de Yilsonu Sergisi Açildi

Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) tarafindan düzenlenen yilsonu sergisi açildi.

Bitlis BILSEM'de Yilsonu Sergisi Açildi
Merkezde düzenlenen sergide, ögrencilerin yil boyunca yaptiklari resim, robotik kodlama, ahsap tasarim, matematik, origami ve astronomi atölyeleri ile TÜBITAK Bilim Fuari ile Teknofest için hazirlanan projeler sergilendi. Açilis kurdelesini kesen Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu ve beraberindekiler, sergiyi gezerek ögrencilerden bilgiler aldi.

Bitlis Ahmet Eren BLSEM Müdürü Ekrem Oruk, sergiyi bu yil ikinci kez düzlendiklerini söyledi.

Ögrencilerin yil boyunca yaptiklari çalismalarin tamamini bir araya getirerek sergilediklerini ifade eden Oruk, “Bu festivalimizde resim, robotik kodlama, ahsap tasarim, matematik, origami ve astronomi atölyelerinde ve TÜBITAK Bilim Fuari ile Teknofest için hazirladiklari özel projeleri sergiledik. 4006 - TÜBITAK Bilim Fuarini, Bilim Sanat Festivali’ne dönüstürdük. Ögrencilerimiz bu festival sayesinde yaptiklari ürünleri misafirlerimize sergiledi. Ayni zamanda hem özgüvenlerini hem de eserlerini sergileyerek gelecege daha umutla bakan ögrencilerimiz daha güzel hedefler elde edecekler. Bizde ögrencilerimizin bu gelismesine katkida bulunmak için çaba gösterecegiz” dedi.

BILSEM’de düzenlenen sergiye Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, Bitlis Belediye Baskani Nesrullah Tanglay, Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, veliler, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA