Baskan Demir, Otel Insaatinda Doganin Tahrip Edildigini Iddia Etti

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, eski CHP Milletvekili Ensar Ögüt tarafindan turizm amaçli Halilefendi Mahallesi’nde yapilan butik otel insaatinda doganin tahrip edildigini iddia etti.

Baskan Demir, Otel Insaatinda Doganin Tahrip Edildigini Iddia Etti
Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, makaminda basin mensuplari ile bir araya geldi. Ensar Ögüt’ün Tarihi Ardahan Kalesi’nin yakininda bulunan, Milli Emlak’a ait olan araziyi kendi otel alanina dahil etmeye çalistigini savunan Baskan Demir, "Biz buna müsaade etmeyiz. Bu alan Ardahan halkinin mülkü ve biz bu halktan oy alarak burada oturuyoruz. Sizin her seyinize göz kulak olacagiz. Bu halkin bir çakil tasini ve bir kurusunu kimseye yedirtmeyiz" dedi.

Ensar Ögüt’ün Kura Nehri’ni çevreleyen kayaliklara zarar verdigini ve belediye tarafindan yaptirilan 20 milyon liralik selale yatiriminin da zarar gördügünü söyleyen Baskan Demir, "Yaklasik 2 yildir devam eden insaatla ilgili bir durdurma karari bugüne kadar verilmedi. Sadece kendi parseli disinda yapilan islemler durduruldu. Otel insaati durdurulmamistir. Biz kamu adina görev yapan kisiler, bu gibi tecavüzlere ve el koymalara karsi koymayacaksak görevimizin basinda olmayalim. Bu tamamen CHP Belediyesini karalamaya yönelik bir atraksiyondur. Belediyemiz haksiz islem yapmissa hukuki yönden gerekeni yapar. Burada belediye görevini yapmistir. Burada izinsiz bir gasp var. Yukarida bulunan havuz tahrip edilmis. Hiçbir önlem alinmadan buradaki falezler, kayaliklar tahrip edilmistir" dedi.

Baskan Demir, "Tahrip edilen bu alan eski haline getirilecek. Ardahan’in tarihi silüetini asla bozmaya çalisanlara müsaade etmeyecegiz" diyerek sözlerini noktaladi.

Ensar Ögüt’ten yazili açiklama

Baskan Demir’in açiklamalarinin ardindan yazili bir açiklama yapan Ensar Ögüt, "Ben sinirlarimin disina çikmadim. Bulundugumuz alanin yer tespiti için belediyeden harita mühendisi talebinde bulundum. Fakat belediye yer tespiti için harita mühendisi görevlendirmedi. Ayrica selaleyle ilgili hiçbir tahribatimiz olmadi. Selalenin üzerindeki kayalar, dönemin belediye baskani tarafindan betonla sabitlestirilerek yapilmis süs kayalaridir. Hafriyat dökülen alanla ilgili de Milli Emlak’a tescil disi olmasi nedeniyle ecrimisil ödeyerek aldim. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda herkes büyüksehirlere yatirim yaparken ben kendi sehrim Ardahan’a yakisan Kars’in tas binalarindan daha iyi tas bina yaparak turizmin gelmesini saglamayi amaçladim. Bu sayede turizm canlanacak ve bölge halki olumlu etkilenecektir. Benim yetkililerden tek talebim bu konuda duyarli davranmalaridir. Baska bir projemiz de çok amaçli bir salon planlamasiydi. Su anda bu yatirimi da askiya aldik" dedi.

Kaynak: İHA