Adalet Bakani Tunç Açiklamasi

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Bagimsiz ve tarafsiz yargi boyutunda devam eden bir sorusturma var” dedi.

Tunç, Insan Haklari Inceleme Komisyonu’na Hapis Cezasinin Infazinin Hastalik Nedeni ile Ertelenmesi Kurumu hakkinda üyeleri bilgilendirmesinden önce gazetecilerin sorularini cevapladi. Tunç, sokak hayvanlari ile ilgili soruya, “Bu konuda meclis grubumuzda bir çalisma yapiliyor. AK Parti Grup Baskanimiz bu konuda açiklamalar yapti. Tarim, Içisleri ve Adalet bakanliklarinin birlikte yürüttügü bir taslak çalismasi vardi. Bu taslak grupta degerlendiriliyor. Burada önemli olan orta yolu bulmak. Onlarin dilleri yok, onlar bizim can dostlarimiz” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan’in Sinan Ates’in esi Ayse Ates ile görüsmesinin hatirlatilmasi üzerine Tunç, görüsmede kendisinin de bulundugunu belirtti.

Tunç, “Sayin Cumhurbaskanimiz dikkatle dinledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hukuk devleti oldugunu belirtti.

Hukuk devletinde hiçbir seyin karanlikta kalmayacagini söyledi.

Bagimsiz ve tarafsiz yargi boyutunda devam eden bir sorusturma var. Bu konuda yargiya güvenilmesi gerektigini söyledi” dedi.

Ayhan Bora Kaplan davasinda gizli tanigin iadesine iliskin soruya Tunç, “Dosyalarimiz Macaristan yetkililerine intikal etti. Orada 40 günlük geçici tutuklama karari verilmisti. Dosyalarimizin tercümesi de yetkili makamlarina ulasti. Gerekli iade sürecini bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA