Sorgun'da Düzenlenen Motosiklet Yarislari Nefes Kesti

Yozgat’in Sorgun ilçesinde genis çapta ilk kez düzenlenen Enduro Dag Motosikleti Yarislari nefes kesen görüntülere sahne oldu.

Sorgun'da Düzenlenen Motosiklet Yarislari Nefes Kesti
Sorgun Belediyesi’nin organizasyonuyla ilçede Sorgun Enduro Motosiklet Kulübünün katkilariyla motosiklet yarislari düzenlendi.

Ilk olarak Sakir Efendi Meydani’nda kisa bir gösteri sunan sporcular daha sonra belediye tarafindan Sorgun Tabiat Parkina kazandirilan motosiklet parkurunda hünerlerini sergilediler. Tas, çamur, kütük, lastik, rampa ve köprü gibi birçok engellerle dolu zorlu parkurda yarisan sporcular, izleyenlere unutulmaz anlar yasatti.

Heyecanin en üst düzeyde oldugu ve kiyasiya geçen yarislarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci’ye ilçeye motosiklet pisti kazandirdigi için tesekkür eden Sorgun Motosiklet Kulübü Baskani Nihat Alan, “Bu tür yarislarda ilçemizi tanitmak için yarisiyoruz. Bizim amacimiz gençlerimizi spora kazandirmak. Bu sayede de onlari kötü aliskanliklardan kurtarmak istiyoruz. Yarislarda emegi geçenlere ve sporcularimiza çok tesekkür ediyorum.” dedi.

Genel kategoride birinci olan Samet Ilgi ise yarislarin çok heyecanli geçtigini söyleyerek, “Sehir disindan da katilim oldu, birinci olmayi istiyordu, amacima ulastim. Yarislarda ufak çapli kazalar oldu, heyecan doruktaydi. Vatandaslar da yarislara yogun ilgi gösterdi. Etkinliklerimizin devami gelecek. Bize destek veren Sorgun Belediye Baskanimiz Erkut Ekinci’ye de çok tesekkür ediyoruz.” seklinde konustu.

Yozgat’ta 4 yasindan itibaren motosiklet sporu ile ugrasan 12 yasindaki Zeynep Irgav ise antrenmanda sakatlandigi için yarislara katilamadigini ifade etti.

Ilerleyen günlerde düzenlenecek yarislara katilip derece elde etmek istedigini de vurgulayan Irgav, motor sporunu herkese tavsiye etti.
Kaynak: İHA