Sindirgi'da Imece Kültürü Canlaniyor

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde imece kültürünü canlandirmak ve aidiyet duygularini gelistirmek hedefiyle farkli bir etkinlik gerçeklestirildi. Yagcibedir mahallesinde yasayan vatandaslar sokaklara parke tasi dösedi.

Sindirgi'da Imece Kültürü Canlaniyor
Sindirgi Belediyesi ilçe halkina “Sindirgimizin çehresini degistirmeye, imece kültürünü yasatmak için senin de bir tasin olsun” sloganiyla Yagcibedir mahallesinde imece usulü parke tasi döseme çagrisinda bulundu. Bu çerçevede Yagcibedir Mahallesi TOKI yolu kaldirimlarinda ilçe halki parke çalismasina katildi.

Sosyal medyadan yapilan çagrilar sonrasi kadin, erkek çok sayida vatandas eldivenleri takip parke dösedi. Parke taslari elden ele dolasarak kaldirimla bulustu.

Belediye Baskani Serkan Sak, baskan yardimcilari, belediye personeli, Yagcibedir mahalle muhtari Resul Köksal ve mahalle sakinleri ile birlikte kaldirimlara tas dösedi. Mahalle muhtari ve sakinlerinin talebi üzerine gerçeklestirilen etkinlikte vatandaslar mahalleleri için elini tasin altina koydu.

Imece kültürünü yasatmak ve aidiyet duygularini gelistirmek adina gerçeklestirilen etkinlikten ve desteklerinden dolayi Sindirgi Belediye Baskani Serkan Sak’a tesekkür eden Yagcibedir Mahalle Muhtari Resul Köksal “ Bugün imece usulü tas döseme çalismamizi gerçeklestirdik. Bu baslangiç. Mahallemizi daha da güzellestirmek için el birligi ile çalismalarimiz devam edecek” dedi.

Sindirgi’yi yasanabilir, huzurlu bir kent haline getirecegiz.

Sindirgi Belediye Baskani Serkan Sak vatandaslarla el ele hareket edip sorunlarin hepsini çözüme kavusturacaklarini belirterek “ Atatürk Stadyumu yanindan baslayarak TOKI mahallemizdeki parke tasi sorununu çözmek için mücadele ediyoruz. Kaldirimlarda yasanan sikintilari vatandaslarimizin yillardan beri biriken isteklerini duyduk, gördük ve bugün el birligi ile vatandaslarimizla beraber, hep beraber çözmeye çalisiyoruz. Bugün yaklasik 200-300 metrekarelik bir tas döseme çalismasi yaptik. Bu bir örnektir. Imece usulünü Sindirgili vatandaslarimiza tekrar hatirlatacagimiz bir andir. El birlik, isbirligini ve dayanismayi, Sindirgi Belediyesi ve vatandaslariyla tekrardan tesekkül edecegiz, Sindirgi’yi yasanabilir, huzurlu, bir kent haline getirecegiz. Katki ve katilim saglayan herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA