Karabiga'da Altyapi Atagi

Karabiga Belediye Baskani Ahmet Elbi, Karabiga Beldesi’nde altyapi çalismalarinda asbestli borularla, yetersiz kanalizasyon ve su hatlarinin tamamen degiserek, Karabiga’nin 70 yilini kurtardiklarini söyledi. Baskan Elbi, altyapi çalismalari biten yerlerde üst yapi çalismalariyla 5 bin metrekare tas dösendigini de belirtti. Elbi, “Nasil 5 yil önce Karabigamiz için askla, sevkle çalisiyorsak, yine ayni sekilde Karabigamiz için çalismaya devam edecegiz. Bizim sloganimiz vardi, bu laf olsun diye söylenen bir sey degil. Gelecek seçimler için degil, gelecek nesiller için çalisiyoruz diye. Bu 5 yilda insallah o sekilde devam ettirecegiz” dedi.

Karabiga'da Altyapi Atagi


Biga ilçesine bagli Karabiga beldesinde 31 Mahalli Idareler Seçimlerinden AK Parti’den tekrar Belediye Baskani seçilen Ahmet Elbi, seçimin ardindan çalismalara basladi.

Geçtigimiz yillarda dogalgaz gelen belde de alt ve üst yapi çalismalarinda da büyük bir ilerleme kaydedildi. Yaz aylarinda yerli ve yabanci çok sayida turistin ilgisini çeken mavi bayrakli plaja sahip Karabiga beldesinde Baskan Ahmet Elbi, altyapi çalismalarinda asbestli borularla, yetersiz kanalizasyon ve su hatlarinin tamamen degiserek, Karabiga’nin 70 yilini kurtardiklarini söyledi.

Belde de altyapi çalismalari biten yerlerde ise üst yapi çalismalariyla 5 bin metrekare tas dösendi.

Karabiga için çalismaya devam ettiklerini belirten Belediye Baskani Ahmet Elbi, “Geçtigimiz 5 yillik dönemde Iller Bankasi ortakligiyla yüzde 50 hibeyle köklü bir alt yapiya girmis olduk. O altyapi da da Karabiga’mizin gelecek 70 yilini kurtarmis olduk. Yani asbestli borulariyla, yetersiz kanalizasyonuyla, su hatlarinin tamamen degismesinin yani sira Karabiga’miz için çok önemli olan dogalgaz hizmetini, konforu getirmis olduk. Dogalgaz tamamen bitti ama altyapi da yüzde 85’lerdeyiz. Biten yerlerde üst yapimizda tas dösemesine basladik. Seçimden hemen sonra bu zamana kadar 5 bin metrekare tas dösedik. Bu çalismalari altyapinin bittigi yerde hizla devam edecegiz. Haziran ayi içinde de çok sik kullanilan yeni olusturdugumuz plaj sahamiz var. Plaj sahamizdan Karabiga içine gelen yolu da asiri toz sikayeti oldugu için burasini da sati kaplamasini yapacagiz. Buradan Karabigali vatandaslarimiza müjdesini vermis olalim. Çalismalarimiz hizla devam ediyor. Ayni kararlilikla hizmet etme çabasi içerisindeyiz. Biz seçmenimize bize tekrar güvendigi için, tekrar göreve getirdigi için tesekkür ediyoruz. Onlari mahcup etmeyecegimizden emin olabilirler. Nasil 5 yil önce Karabiga’miz için askla, sevkle çalisiyorsak, yine ayni sekilde Karabiga’miz için çalismaya devam edecegiz. Bizim sloganimiz vardi, bu laf olsun diye söylenen bir sey degil. Gelecek seçimler için degil, gelecek nesiller için çalisiyoruz diye. Bu 5 yilda insallah o sekilde devam ettirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA