BUÜ'lü Ögrencilerden 14 Yeni Marka

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarim Bölümü Grafik Tasarim Programi ögrencileri, “Bitirme Projesi” dersi çerçevesinde kendi markalarini olusturdu.

BUÜ'lü Ögrencilerden 14 Yeni Marka
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan tarafindan desteklenen projeler çerçevesinde; arama kurtarma dronlari, dijital oyunlar, çocuk kitabi, gida ürünleri ve dekoratif ürünler dahil olmak üzere toplam 14 marka tasarlanarak marka haline getirildi.

Genis bir yelpazede hayata geçirilen ürünlerin ulusal ve uluslararasi pazarda piyasaya sunulmasi hedefleniyor. Teknik Bilimler MYO açik hava sergi alaninda kurulan stantlarda sergilenen markalar, BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Cafer Çiftçi, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan ile beraberinde BTSO Yönetim Kurulu Üyesi, DEMSIAD Baskani Alptekin Sahintürk, Sancak Etiket Yönetim Kurulu Baskani Fatih Güven, akademisyenler ve ögrenciler tarafindan ziyaret edilerek büyük begeni kazandi.

Marka sürecini deneyimliyorlar

Dr. Erhan Mutlugün tarafindan yürütülen “Bitirme Projesi” dersi çerçevesinde ögrenciler iki yillik egitimlerinde edindikleri bilgi, pratik ve deneyimleri sergilemek için öncelikle bir ürün ve ya hizmet kolu seçerek projelerini üretiyor. Gençler “Marka ve Kurumsal Kimlik” olusturma sürecinde ise marka ismi olusturmayi, logo ve ambalaj tasarimini, baski tekniklerini, 3D modellemelerini, web tasarimi, reklam fotograf çekimlerini, animasyon, reklam filmlerini, billboard ve dergi ilanlarini, brosür tasarimlarini, radyo reklamlarini, web de sanal magaza kurulmasi sürecini, sosyal sorumluluk projelerini, sosyal medya yapim ve yönetimini, promosyon üretimlerini, bir ekip çalismasi ve reklam ajansi mantigi içerisinde yönetiyor.
Kaynak: İHA