Bitlis'te Yilsonu Sergisi Açildi

Bitlis Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan ‘Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’ kapsaminda yilsonu sergisi düzenlendi.

Bitlis'te Yilsonu Sergisi Açildi
Halk Egitim Merkezi Müdürlügü önünde düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programda mini bir konserin ardindan halk oyunlari ekipleri tarafindan gösteri yapildi. Açilista konusan Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu ise günümüzde teknoloji, ekonomi, sosyal ve siyasi alanlarda hizli degisimler yasandigini belirterek, “Türkiye de bu gelismelere paralel olarak hizla bir kalkinma ve sanayilesme sürecine girmektedir. Bu süreçte yetiskinlerin egitimine gereken önemi vermek çok önemlidir” dedi.

Halk egitimi kapsaminda yer alan meslek kurslarinin, okuma-yazma kurslarinin ve sosyal kültürel kurslarin, yetiskinlerin egitiminde ve dolayisiyla kalkinmanin saglanmasinda faydali olacagini sözlerine ekleyen Karaömeroglu, sunlari söyledi:

“Gelismis ülkelerde ekonomik gelismenin en önemli unsurlarindan biri yetiskin egitimi, yani halk egitimidir. Bu nedenle, ekonomik büyümenin saglanmasi, toplumun kültürel gelisiminin desteklenmesi ve Türkiye’nin gelismis ülkeler arasinda yer almasi için halk egitimine gereken önemin verilmesi gerekmektedir. Ülkemizde yetiskin egitiminin artirilmasi için halk egitimi kapsaminda yapilan veya yapilacak çalismalar, halkin ilgisini çekecek ve onlarin kültürel, toplumsal ve ekonomik açidan gelisimlerini saglayacak sekilde düzenlenerek ülke kalkinmasina katki saglanmalidir.”

Bitlis Halk Egitim Merkezi Müdürü Cemalettin Duman, 2023-2024 egitim ögretim yilinda toplamda 639 kurs açtiklarini belirterek, “Halk egitim merkezleri her zaman her yerde herkes için hareketle tüm bireylere hizmet vermeyi amaç edinmistir. Bu ilkelerden yola çikarak Bitlis Halk Egitim Merkezi Müdürlügü olarak 2023-2024 egitim ögretim yilinda toplamda 639 kurs açilmistir” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan katilimcilar el emegi ürünleri incelemeyerek kursiyerlerden bilgiler aldi.
Kaynak: İHA