Yüksekova'da Yollar Göle Döndü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde aniden bastiran saganak yagis nedeniyle yollar göle dönerken, araçlar ise ilerlemekte zorlandi.

Yüksekova'da Yollar Göle Döndü
Meteorolojinin uyarilari sonrasi yogun yagislar ilçede etkisini göstermeye basladi.

Öglen etkili olan saganak yagmur nedeniyle Yüksekova’da birçok cadde ve sokak sular altinda kaldi. Yogun yagislardan dolayi cadde ve sokaklar göle dönerken, vatandaslar ise zor anlar yasadi. Yagisa hazirliksiz yakalanan bazi vatandaslar is merkezlerine girerek korunmaya çalisti.

Göle dönen Cengiz Topel Caddesi üzerinde seyir halinde olan sürücüler iletmekte zorlandi. Sehir içi servis soförü Adnan Çakir, “Yollar çukurlardan geçilmiyor, bugün de bastiran yogun yagislardan dolayi adeta göle dönmüs durumda. Bizde yavas ilerliyoruz. Bakalim ne olacak” dedi.

Meteorolojiden yapilan uyarida ise bölge genelinde havanin çok bulutlu, aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli olacagi belirtilerek, “Yagislarin Hakkari çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli olmasi tahmin edilmektedir. Yagislarin bölgenin yüksek kesimlerinde karla karisik yagmur seklinde olmasi tahmin edilmektedir” denildi.
Kaynak: İHA