TBMM Baskani Kurtulmus, Küba'da

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Meksika temaslarini tamamlayarak Küba’ya geçti.

TBMM Baskani Kurtulmus, Küba'da
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, MIKTA 10. Parlamento Baskanlari Toplantisi için geldigi Meksika’nin baskenti Mexico City’de Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe ögrenen ögrencilerle bir araya gelen Kurtulmus, Yunus Emre Enstitüsü Meksika Koordinatörü Salih Gültekin’den çalismalari hakkinda bilgi aldi, daha sonra ögrencilerle sohbet etti. Ziyarette, CHP Grup Baskanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP Grup Baskanvekili ve Nevsehir Milletvekili Filiz Kiliç, Türkiye-Meksika Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve AK Parti Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyaci ve Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi Ilhan Kemal Tug da yer aldi.

Meksika’daki temaslarinin ardindan Küba’ya geçti

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, resmi ziyaret gerçeklestirmek üzere Küba’nin baskenti Havana’ya geldi. Kurtulmus, Meksika ziyaretinin ardindan geldigi Havana’daki Jose Marti Uluslararasi Havalimani’nda Türkiye’nin Havana Büyükelçisi Vehbi Etensel, Küba Halkin Gücü Ulusal Meclisi Baskan Yardimcisi Ana Maria Mari Machado, Küba Halkin Gücü Ulusal Meclisi Küba-Türkiye Dostluk Grubu Baskani Yury Valdes Balbin ile diger ilgililer tarafindan karsilandi.

Numan Kurtulmus’a Küba temaslarinda CHP Grup Baskanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP Grup Baskanvekili ve Nevsehir Milletvekili Filiz Kiliç, Türkiye-Küba Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyaci, AK Parti Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam eslik ediyor.
Kaynak: İHA