Seffaf Oda'da 120. Bulusma

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan yaklasik 2 yil önce Türkiye’de bir ilk olarak baslatilan ’Seffaf Odada Baskanla Bas Basa’ uygulamasinda 120. bulusma gerçeklesti.

Seffaf Oda'da 120. Bulusma
Baskan Yalçin’in her hafta çarsamba günü, 90 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük altinci, Kayseri’nin ise en büyük mahallesi olan Mevlana’da gerçeklestirdigi uygulamada bu hafta da vatandaslar yine istek ve taleplerini dogrudan aktarma imkani buldu. Konuya iliskin degerlendirmelerde bulunan Baskan Yalçin, makam odasini Mevlana Mahalle meydanina tasiyarak bir ilki gerçeklestirdiklerini hatirlatti ve "Bundan yaklasik 2 yil önce makam odamizi, 90 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük altinci, Kayseri’nin de en büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi Meydanina koydugumuz seffaf bir cam küreye tasidik ve hemsehrilerimizle randevu almaksizin bire bir görüsme imkani sagladik. Vatandaslarimiz burada her hafta Çarsamba günü, belediyemiz basta olmak üzere resmi kurumlarla ilgili taleplerini iletiyorlar. Sadece Talas Belediyesi ile ilgili degil SGK’dan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’na, Büyüksehir Belediyesi’ne kadar birçok kurumu ilgilendiren talepleri burada toplayip yerlerine ulastiriyoruz. Yani burasi sehrin ortak hafizasini olusturan bir basvuru merkezi oldu. Bunu Türkiye’de hayata geçiren ilk belediye olmanin ve 2 yili askin süredir araliksiz devam ettirmenin gururunu yasiyoruz. Vatandasimizin isini görmekten, onlara dokunmaktan, sikintilarini çözüme kavusturmaktan keyif aliyoruz” seklinde konustu.

Kendilerinden sonra diger belediyelerin de uygulamayi örnek alarak hayata geçirdiklerine de vurgu yapan Baskan Yalçin, ISKUR’dan ve Talas Kaymakamligi Sosyal Dayanisma ve Yardimlasma Vakfi’ndan da birer yetkilinin Seffaf Oda’da hazir bulundugunu ve kendi alanlariyla ilgili basvurulara en hizli sekilde cevap verdiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA