PAÜ'de Mentorluk Programi Basladi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) ögrencileri mentorluk programi kapsaminda PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar, Tavas Kaymakami Tarik Yerlikaya ve Denizli’nin önde gelen firmalarin temsilcileri ile bir araya geldi.

PAÜ'de Mentorluk Programi Basladi


PAÜ IIBF bünyesinde baslatilan ve kariyer hedeflerinde ögrencilere yol göstermeyi amaçlayan mentorluk programi kapsaminda, 2023-2024 döneminde mentorlar ve ögrenciler ilk bulusmalarini gerçeklestirdi. Bakis açisi kazanma, kariyerlerini sekillendirme ve akademik basarilarini artirma yönünde önemli kazanimlar elde etmeleri amaçlanarak planlanan mentorluk programina katilan ögrencilerin, deneyimli mentorlar sayesinde is hayati ile ilgili fikir edinmeleri hedeflendi.

Program kapsaminda IIBF ögrencileri ile ilk toplantisini gerçeklestiren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan basariya giden yolda hedef belirlemenin önemini vurgulayarak, kariyer planlama ve is yasami hakkinda bilgi ve tecrübelerini aktardi. Rektör Prof. Dr. Kutluhan kendi egitim hayatindan örnekler vererek akademik kariyer süreci hakkinda ögrencileri bilgilendirdi. Mentorluk programi kapsaminda ögrencilerimiz ile bir araya gelen PAÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar ise akademik hayatta ve is hayatinda basari elde etmek için nelere dikkat edilmesi gerektigi, iyi bir bilimsel arastirmanin gereklilikleri konusunda tecrübelerini aktardi. Program kapsaminda ögrenciler ile bulusan Tavas Kaymakami Tarik Yerlikaya kamu sektöründe edindigi deneyimleri, mülakat süreçlerini ve bu süreçlerde karsilasabilecekleri durumlari ögrencilere aktardi.

Kamu sektörü, özel sektör ve akademide deneyimli birçok isim de mentorluk faaliyetleri çerçevesinde ögrencilerimiz ile ilk toplantilarini gerçeklestirdi. Mentorlarimizdan Pamukkale Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ismail Ovali, Denizli Ticaret Odasi YIK Üyesi Oktay İçel, DSO Baskan Yardimcisi Mehmet Serter, is insanlari; Ahmet Yavuzçehre, Mehmet Samur ve çesitli sirketlerde üst düzey yöneticilik yapan Bahir Dibekoglu, Duygu Köseoglu, Gamze Solmaz, Ismail Çerçi, Mehmet Ünal, Melike Yalçinkaya, Nevin Özdemir ve Zehra Er Sezer program kapsaminda mentorluk yapacaklari ögrencileriyle bir araya geldiler.
Kaynak: İHA