Öfke Kontrolü Sart

Trabzon’un Sürmene ilçesinde 2 Mayis günü yasanan dolmusçu-ögrenci servisi kavgasi ile ilgili dün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basin toplantisi düzenleyerek olaya karisan soförlerin disindaki herkesi hainlikle suçlayan ve öfkeli tavirlari ile dikkat çeken Sürmene Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ekrem Yilmaz’in 2 yil önce de Trabzon’da soförler için düzenlenen öfke kontrolünü kapsayan ‘Toplu Tasima Araci Soförleri Egitim ve Sertifika Programi’nin tanitim toplantisinda dönemin Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve Trabzon Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ömer Hakan Usta ile tartistigi ortaya çikti.

Öfke Kontrolü Sart
Trabzon’un Sürmene ilçesinde 2 Mayis günü dolmuslarda yer bulamamalari nedeniyle üniversiteye gitmek için servis kiralayan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulastirma Isletme Mühendisligi Bölümü ögrencileri, dolmus sürücüleri tarafindan darbedilmisti. Servisin önünü kesen dolmus sürücüleri, servis soförü ve ögrencilere hakaretler yagdirarak saldirmisti. Olayin görüntülerinin çikmasi üzerine 2 dolmus sürücüsü gözaltina alinarak tutuklanmisti.

Olayin ardindan geçen 5 günün ardindan dün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basin toplantisi düzenleyen Sürmene Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ekrem Yilmaz, olaya karisan soförlerin disindaki herkesi hainlikle suçlayarak ülkedeki 1,5 milyon soför esnafinin Zafer Partisi Genel Baskani Ümit Özdag basta olmak üzere Trabzon Büyüksehir ve Sürmene Belediye Baskanlari hakkinda tazminat davasi açmalarini istedi.

Ayni Ekrem Yilmaz’in 21 Subat 2022 tarihinde Trabzon Büyüksehir Belediyesi’nde soförlerin öfke kontrolünü kapsayan ‘Toplu Tasima Araci Soförleri Egitim ve Sertifika Programi’nin tanitim toplantisinda dönemin Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ve Trabzon Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ömer Hakan Usta ile tartistigi ortaya çikti. Yasanan gerginlik kameralara yansirken, toplantiya niye çagrildiklarini bilmedigini iddia eden ve tepkisini dile getiren Sürmene Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ekrem Yilmaz, “ ‘Baskanim biz bunu yapacagiz, edecegiz, çagiracagiz soföre bunu yaptiracagiz’ diyorsunuz oda baskanlarimizla beraber bizim hiç haberimiz yok. Benim soförüme egitim vereceksen ben bunu bilecegim” ifadelerini kullanmisti.

Ekrem Yilmaz’in bu ifadelerine cevap veren Zorluoglu, “Müsaade buyurun konuyu bitireyim size de söz vereyim. Bu egitimler statik egitimler degil bir kere verilerek bitti tamam denecek egitimler degil. Bunlar süreklilik arz etmek zorunda ve gelen sikayetlerde bu egitimlere yogun bir sekilde ihtiyaç oldugunu gösteriyor. Trabzon’da toplu ulasim meselesi Büyüksehir’in yetki ve sorumlulugundadir bu yetki ve sorumluluk çerçevesinde bundan sonra Büyüksehir Belediyesi hem egitimleri yapacak hem sertifikalari dagitacak hem de bundan sonraki süreçte gerekli denetimleri yapacak. Sadece odalarin denetimi ile bu is olmuyor” diyerek tepkisini dile getirmisti.

Zorluoglu’nun açiklamasi üzerine tekrar konusan Ekrem Yilmaz, “O zaman biz disariya çikalim” ifadesine yanit veren Baskan Zorluoglu, “Burada kalacaksaniz burada kalma seklinde konusacaksiniz. Eger ayrilacaksaniz Allah selamet versin. Bu toplantida sizler fikirlerinizi söyleyeceksiniz. Ben konusmami tamamlayinca size söz verecektim. Siz buraya gelirken zaten belli bir sekilde gelmissiniz belli. Dolayisiyla siz burada fikir irat etmek için degil burayi nasil provoke ederim onun için gelmissiniz” demisti.

Trabzon Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Ömer Hakan Usta da “Bu sehre yakisan ve esnafi da belli seviyeye getirecek olan bir programi cani gönülden desteklememiz gerekiyor. Su egitim toplantisinda yaptiginiz tartismalara bak. Ayiptir. Siz bu projeye dört elle sarilmaniz lazim” diyerek Yilmaz’a tepki göstermisti.
Kaynak: İHA