Mugla'da Satranç Turnuvasi Sürüyor
Mugla Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen "Mavi Yesil Projesi" kapsaminda bir satranç turnuvasi düzenlendi. Uluslararasi Gençlik Merkezi salonunda gerçeklestirilen turnuvada il birincileri belirlendi.

Turnuvaya, 13 ilçeden 4 farkli kategoride toplam 130 kisi katildi.
8 yas grubundan 28 kisi, 10 yas grubundan 34 kisi, 12 yas grubundan 37 kisi ve 14 yas grubundan 31 kisi, satranç tutkunlarinin rekabet dolu mücadelesine ortak oldu.
Mavi Yesil Proje Koordinatörü Sule Armutçuoglu, proje kapsaminda düzenledikleri faaliyetlerden birinin de satranç turnuvasi oldugunu belirtti.
Üç yildir devam eden projenin bir parçasi haline gelen bu turnuva sayesinde ögrencilerin satranç tutkusunu gelistirmeyi ve doga sevgisini pekistirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Armutçu, dereceye giren ögrencilerin il finalinde yarisarak yeteneklerini sergileme firsati buldugunu ifade etti.
Turnuvanin iki gün sürecegini ve yarin ögretmenler arasinda da bir turnuva düzenlenecegini söyleyen Armutçuoglu, tüm ögretmenlerin bu etkinlige katilma imkanina sahip oldugunu vurguladi.
Mugla’da satranç tutkunlarinin heyecanla bekledigi bu turnuva, hem sporun yayginlastirilmasina hem de doga sevgisinin pekistirilmesine önemli bir katki sagliyor.
