Klasik Müzik Sevenleriyle Bulusacak

Kocaeli Büyüksehir Belediyesince kurulan Oda Orkestrasi, 2024 yilinin ilk konseriyle klasik müzik sevenlerin kulaginin pasini silecek.

Kocaeli Büyüksehir Belediye Konservatuvari Oda Orkestrasi, 2024 yilinin ilk konseriyle klasik müzikseverlerle bulusmaya hazirlaniyor. Engin Sen yönetimindeki Oda Orkestrasi, 13 Mayis Pazartesi aksami 20.00’da Kocaeli Kongre Merkezi’nde sahne alacak. Istanbul Devlet Senfoni Orkestrasi’nin Baskemancisi Özgecan Günöz ile ayni orkestranin Flüt Grup Sefi Bülent Evcil konuk solist sanatçi olarak eslik edecek. Konserde, Türkiye ve kardes ülke Azerbaycan ezgilerinin yani sira Klasik Bati Müziginin seçkin eserlerini icra edecek.

Dünyanin önemli virtiözleriyle ayni sahneyi paylasacaklar

Orkestranin en önemli özelliklerinden birini ise grup üyeleri olusturuyor. 25 üyeden olusan Oda Orkestrasi; keman, viyola, viyolonsel, klarnet ve flüt enstrümanlarindan meydana geliyor. Orkestra içerisinde müzik ögretmenleri, Büyüksehir Belediye Konservatuvari ögrenci ve egitmenleri ile müzik bölümü mezunlari yer aliyor. Tüm Oda Orkestrasi üyelerinin, hayatlarinin bir döneminde Kocaeli’nde yasamis olmalari ise ortak özellikleri arasinda bulunuyor. Büyüksehir Belediyesi, bünyesinde yetistirdigi gelecegin sanatçilarini Oda Orkestrasi’na eslik eden ustalarla bir araya getiriyor. Bu sayede genç yetenekler daha kariyerlerinin basinda Türkiye’nin ve dünyanin önemli virtiözleriyle ayni sahnede bulunma imkanini yakaliyor.
Kaynak: İHA