Kahta'da Hedef 5'Te Ögrenciler Yaristi

Adiyaman’in Kahta Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ile Ilçe Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan organize edilen Hedef 5 Turnuvasi, Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinden gelen ögrencilerin katilimiyla büyük bir coskuyla gerçeklesti.

Kahta'da Hedef 5'Te Ögrenciler Yaristi
Akil ve zeka oyunlari kapsaminda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde kiyasiya bir mücadeleye sahne olan turnuvada, ögrenciler stratejik düsünme ve problem çözme becerilerini sinadilar. Farkli stratejiler kullanarak rakiplerini yenmeye çalisan ögrenciler, turnuvaya büyük bir heyecan katti.

Yaklasik 210 ögrencinin katildigi turnuva sonunda, her kategoride dereceye giren ögrencilere Ilçe Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Bayram tarafindan ödülleri takdim edildi.

Hedef 5 oyununun hem eglenceli hem de zihinsel açidan faydali bir oyun oldugunu belirten Kahta Ilçe Milli Egitim Müdürü Lütfü Basli, turnuvanin, ögrencilerin stratejik düsünme ve problem çözme becerilerini gelistirmeye katkida bulundugunu söyledi.



Müdür Basli, “Bu yil düzenledigimiz Hedef 5 Turnuvasi’nda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinden gelen ögrencilerimizin katilimiyla gerçeklestirdigimiz bu etkinlik, bizler için çok anlamli bir deneyim oldu. Hedef 5 oyunu, sadece eglenceli bir aktivite olmanin ötesinde, ögrencilerimizin stratejik düsünme ve problem çözme becerilerini gelistirmesine de katki sagliyor. Bu turnuva, ögrencilerimizin bu becerilerini sergileyerek birbirleriyle yarismalarina imkan tanidi ve onlarin basarilarini kutlama firsati sundu.

Bu turnuvada emegi geçen Proje Koordinatörümüz Mehmet Özen, "Fatih Kuzu ve tüm ögretmenlerimize, velilerimiz ile ögrencilerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA