Domuz Kabusu

Bolu’da 15-20 bin lira masrafla tarlasina silajlik misir eken çiftçilerin tarlasindaki mahsule yaban domuzlari dadandi. 20 dönümlük tarlasina domuzlar nedeniyle 3 sefer misir eken çiftçiyi yaban domuzlari biktirdi.

Domuz Kabusu
Olay, Mudurnu ilçesine bagli Delice köyünde meydana geldi. Çiftçi Özcan Filiz, tarlasina bu yil silajlik misir ekti. Silajlik misirlarinin bas vermesiyle Filiz ailesinin tarlasina yaban domuzlari dadandi. Bas veren misirlari yiyerek yok eden yaban domuzlari Özcan Filiz’i biktirdi. Özcan Filiz tekrar tarlasina misir ekti ve yeniden domuzlardan dolayi magduriyet yasadi. 3 kez domuzlar nedeniyle mahsulünü kaybeden çiftçi, tarlasi için 20 bin liraya yakin masraf yapti. Saskinlik içerisinde oldugunu belirten Özcan Filiz, “Ben 30 yasima girdim, bu yasima kadar böyle bir sey görmedim. Misiri kozadayken yedigini biliyoruz da tohumu ektigimiz zaman yemesi hiçbir zaman görmedim” dedi.

Magdur olan Filiz ailesi, elleriyle tekrardan tarlaya misir ekimi yapti.

15-20 bin lira arasinda tarlaya masraf yaptiklarini ifade eden Özcan Filiz, “20 dönümlük tarlamizi silajlik misir ettik ama domuzlarin magduriyetindeyiz. Tarlamiza 15-20 bin liralik masraf yaptik. Ekimi, biçimi, tohumu daha sonrasinda dün aksam domuzlar girdi. 20 dönüm tarlamizi ektigimiz misirlari tamamen yemisler. Tekrar tarlamizi 15-20 bin liralik tohum alarak yeniden ektik. Komple misir tanelerini yemisler. Ekmeye çalisiyoruz traktör girmiyor su anda sirali oldugu için yukaridan asagi sürüler halinde ayni siradan gelip misir tanelerinin oldugu siralari tamamen burnu ile kaldirip tohumlari yemisler” dedi.

Saskinlik içerisinde oldugunu belirten Özcan Filiz, “Ben 30 yasima girdim, bu yasima kadar böyle bir sey görmedim. Misiri kozadayken yedigini biliyoruz da tohumu ektigimiz zaman yemesi hiçbir zaman görmedim. 40 - 50 tane sürü halinde geliyorlar tarlalarima zarar veriyorlar. Yetkililerden ricamiz domuz sezonu da kapandi ama vurmasi da yasak bir çiftçi olarak biz de magdur durumdayiz yardimlarini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

3 kez tarlayi ektiklerini ifade eden Özcan Filiz’in annesi Huriye Filiz, “Burada domuzlar tarlamizdaki mahsulleri yemis. Bu 3’üncü kez ekisimiz. Iki sefer traktörle ektirdik bu sefer motor girmedigi için elimizde ekmeye basladik. Basa çikilacak gibi degil domuzlar” dedi.

Kaynak: İHA