BTÜ-SEM'de Yeni Dönem Kayitlari Devam Ediyor

Türkiye’nin kalkinmasina hizmet etmek amaci ile toplumun tüm katmanlarina yönelik mesleki ve beceri egitimleri sunan Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde (BTÜ-SEM) yeni dönem egitimler 20 Mayis Pazartesi günü basliyor. Katilimcilara E-devlet üzerindenBTÜ onayli sertifika verilecek 33 farkli alandakiegitim programlarina kayitlar, merkezin web sayfasindan online olarak yapiliyor.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), lisans ve lisansüstü egitim - ögretim faaliyetlerinin yani sira hayat boyu egitim ve ögretim alaninda da topluma destegini basari ile yürütüyor. BTÜ üstlendigi bu misyonu, akademik programlarinin disinda hayat boyu egitim ve ögretimi sürdürmek üzere teskil ettigi Sürekli Egitim Uygulama ve Arastirma Merkezi (BTÜ-SEM) araciligi ile sürdürüyor. Toplumda ihtiyaç duyulan her alanda egitim programlari düzenlemeyi hedefleyen BTÜ-SEM’in kurs sayisi ve çesitliligi de her geçen gün artis gösteriyor.Yasam boyu ögrenme kültürünün gelismesine katki sunan bu egitim programlari;kamu, özel sektör, sivil toplum ve uluslararasi kuruluslar ile isbirligini gelistirirken bir yandan da bilimsel ve teknolojik gelismeleri topluma aktariyor.

Toplumun okul disi egitim ihtiyaçlarina cevap veren, sektörlerin ihtiyaç duydugu bilgi ve yetenege sahip kalifiye eleman yetistiren bir egitim uygulama ve arastirma merkezi olan BTÜ-SEM’in kurslarini tamamlayanlara, katilim belgesi ile birlikte ve E- devlet üzerinden ve BTÜ onayli sertifika veriliyor.

7’den 70’e Herkes Için Hayat Boyu Ögrenme

Türkiye’nin bilgi toplumu haline gelme sürecine ve sosyal bütünlügüne katki vermek üzere faaliyetler yürüttüklerini belirten BTÜ-SEM Müdürü Prof. Dr. Haydar Özkan, hayat boyu ögretim faaliyetleri çerçevesinde bu dönem, toplam 33 farkli kurs programi sunduklarini söyledi.

20 Mayis Pazartesi günü itibari ile baslayacak kurslarabasvurularin devam ettiginin altini çizen Özkan, kayitlarin BTÜ-SEM internet sitesi (https://sem.btu.edu.tr/) üzerinden gerçeklestirildigini dile getirdi. BTÜ-SEM’in mesleki, akademik ve sosyal alanda kendini gelistirmek isteyen 7’den 70’e herkes için bir egitim programi ortaya koydugunu sözlerine ekledi.Egitim programlarini basari ile tamamlayan katilimcilara, E-devlet üzerinden BTÜ onayli Türkçe ve Ingilizce sertifika verdiklerini ifade eden Özkan, “Nitelikli ve kaliteli hayat boyu ögretim hizmetini verebilmenin mutlulugunu yasiyoruz. BTÜ-SEM’in egitim programlarindaki kursiyerlerimize ve egitmenlerimize basarilar diliyorum” dedi.

Kurs programlari

BTÜ-SEM’de kayitlari devam eden kurs programlari söyle:

Uygulamali Excel, Uygulamali Yapay Zeka, Hesaplamali Akiskanlar Dinamigine Giris, Pazarlama Arastirmalari, S7-1200 Ile PLC Programlama, TRIZ Ile Problem Çözme Teknikleri, UnityIle Oyun Programlama, MATLAB Ile Bilgisayar Programlamaya Giris, Ar-Ge Merkezleri Için Bilimsel Yayin Hazirlama, MS Project Ile Proje Yönetimi, Python Programlama, Pozitif Psikoloji, Endüstriyel Kaynakçi, Girisimcilikte Basari Iksirleri, Ingilizce Konusma ve Dinleme, Temel Diksiyon, Özel sektöre Yönelik Uygulamali Ar-Ge Proje Planlama ve Yazma, Autocad Egitimi, Büyük Veri Teknolojiler, Pozitif Disiplin ve Siddetsiz Iletisim, Dijital Dönüsüm Yönetimi, Kat Mülkiyeti Kanuna Göre Bina-Site Yönetimi, P4c Çocuklar Için Felsefe, 21. Yüzyil Düsünme Becerileri Egitimi (Elestirel isbirliklive özenli düsünme becerileri) (1.nci ve 2.nci Gruplar), P4c Çocuklar Için Felsefe Egitimi, Temel Video Kurgu (AdobePremiere Pro), Okul Öncesi Dönemde Dil Gelisimi, Çocuk Edebiyati ve Nitelikli Kitap Seçimi, Temel Fotografçilik, Mentörlük, Korece Baslangiç Seviyesi, Yalin Üretim Teknikleri, Özel Yetenekli Çocuklar Için Hafta Sonu Zenginlestirilmis Egitim Programi Profesyonel Koçluk Egitimi
Kaynak: İHA