Balikesir'de PKK'ya Darbe

Balikesir’de Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Yapilan operasyonda silahli terör örgütüne üye olma suçundan bir kisi ile sosyal medyadan terör propagandasi yapan 5 süpheli yakalandi.

Balikesir'de PKK'ya Darbe
Balikesir Il Emniyet Müdürlügüne bagli Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri koordine içerisinde PKK/KCK ve PYD/ YPG terör örgütüne yönelik operasyon gerçeklestirdi. Ekipler tarafindan gerçeklestirilen PKK/KCK terör örgütünün Suriye’deki uzantisi olan PYD/YPG terör örgütü içerisinde silahli olarak faaliyet yürüttügü ve Balikesir’de ikamet ettigi tespit edilen bir süpheli sahsa Silahli Terör Örgütüne Üye Olma suçundan. PKK/KCK-PYD/YPG Terör örgütü faaliyetlerinin desifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapilan çalismalarda, sosyal medya sitelerinde terör örgütünün faaliyetlerini mesru gösteren övücü/sahiplenici mahiyette paylasimlar yapan ve Balikesir’de ikamet ettigi tespit edilen 4 süpheli sahsa ’Terör Örgütü Propagandasi Yapmak’ suçundan, bugün sabah 06.30 sularinda es zamanli olarak operasyon düzenlendi.

Yapilan operasyonda 5 süpheli yakalandi. Ayrica adreslerde yapilan arama çalismalarinda Türkiye’ye kaçak yollardan girdigi tespit edilen 16 yabanci uyruklu sahis yakalandi.
Kaynak: İHA