'Arilarim Beni Taniyor' Diyen Bal Üreticisi Atletle Arilarina Bakim Yapiyor

Hatay’in Payas ilçesinde bal üreticisi Üzeyir Yarar, yari çiplak vaziyette ari kovanlarini açarak, adeta arilara meydan okuyor. Arilarinin kendisini tanidigini belirten Yarar, 100 yillik arilarin irk olarak hiç bozulmadigini söyledi.

'Arilarim Beni Taniyor' Diyen Bal Üreticisi Atletle Arilarina Bakim Yapiyor
Payas ilçesi Kayalik Caddesi’nde aricilik yapan 47 yasindaki Üzeyir Yarar, arilarina olan güvenini farkli bir yöntemle sergiledi. Yaklasik 15 petegi bulunan ve arilarin günün belirli saatlerinde insanlari isirmadigini iddia eden Yarar, arilarinin da kendisine zarar vermeyecegini söyleyerek, atletle kovanlari açti. Ariciliga hobi olarak basladigini söyleyen Üzeyir Yarar, “Dedem de ariciymis. Çocuklugumdan beri merakim var. 10 seneden beri bu isi yapiyorum. Arilar bizleri taniyor. Onlar benim zarar vermeyecegimi biliyorlar. Kendilerini yasatmak için ballarini bile almiyorum, kendilerine birakiyorum" dedi.

Ariciligi para için yapmadigini anlatan Yarar, ariciliga 95 yasinda birinden aldigi bir kovan ile basladigini ve arilarin irk olarak bozulmamis oldugunu söyledi.

Özel kiyafet giymeden arilarla ilgilendigini belirten Yarar, "Soktugu zaman da herhangi bir siskinlik olmuyor. Arilar beni taniyor, herhangi bir zarar vermez” diye konustu.

Kaynak: İHA