Aktas'tan Bozbey'e Cevap...

Eski baskan Alinur Aktas, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey’in gündeme getirdigi iddialari cevaplandirdi. Yaptigi atamalarla gündeme oturan Bozbey’in algi, yalan ve iftiralarla gündemi degistirmek istedigini belirten Aktas, bütçesi 47,9 milyar, olan Büyüksehir belediyesinin yatirimlardan dogan borcunun 20 milyar lira olmasinin dogal oldugunu söyledi. Aktas, “Türkiye’nin en yalin ve verimli Büyüksehir Belediyesini kasada 200 milyon nakitle devrettik” dedi.

Aktas'tan Bozbey'e Cevap...
Bursa Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Alinur Aktas sahsina yapildigini ve asilsiz oldugunu belirttigi iddialara cevap vermek için Ak Parti Bursa Il Baskanliginda Davut Gürkan ile birlikte basin toplantisi düzenledi.

Sözlerine demokratik haklarini kullanip belediye baskanlarini seçen Bursalilara tesekkür ederek baslayan Alinur Aktas, "Her bir vatandasimiz ve adayimiza tesekkür ediyorum. Her vatandasimizin kararina saygi duyuyorum. Bu sehrin evladi olarak sehre 13,5 yil ilçe belediye, 6,5 yil büyüksehir baskani olarak hizmet ettim. Yapilacak hizmetlerden en çok memnun olacak kisinin ben olacagimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Türkiye gündemine oturan Bursa Büyüksehir Belediyesi Mustafa Bozbey’in yaptigi yakin akraba atamalari ile ilgili gelismeleri ve ardindan Bozbey’in yaptigi açiklamalari büyük saskinlik ve hayretle izliyorum diyerek degerlendiren Aktas, "Seçim aksami tirlarla belediyeden evrak kaçirildigini bahsederek valiyi göreve çagiran belediye baskani nasil dönem hizmet edeceginin sinyalini verdi. Dün tamamen yalan ve iftiralarla dolu iddialar panik halinin yansimasidir. Yaptigi atamalarda gündeme oturan Bozbey algi oyunlariyla gündemi degistirmeye çalisiyor. Her ay basin toplantisi yapacaklarini söyledi.

Ben 31 martta yaptigim açiklama ve sonrasinda 2 nisandaki toplantida yapilanlari ve dönemimde gerçeklestirdiklerimi özetledim. Eksiklerim aksakliklarim vardir daha çok çalismamiz lazimdi dedim. Genel konulardan bahsettim. Ama her bir emegi geçen milletvekilimize belediye baskanimiza ilçe baskanlarimiza tesekkürlerimi ilettim. Bu süreçte benim böyle bir basin açiklamasi yapmak niyetim yoktu. 4 nisan günü Istanbul ve sonrasinda Umre için yurtdisina gittim. 16 nisan sabahi Bursa’daydim. Ögleden sonra da isimin basindaydim. Bu vesileyle il baskanimizi ziyaret ettim, belediye baskanlarimiza hayirli olsun ziyaretlerinde bulundum. Süreçle ilgili mevcut belediye ve baska is ve islev içinde bulundum. Dünkü basin açiklamasindan sonra bu sehri yalanlarla iftiralarla bogmaya çalisan hiç bir anlayisa müsaade etmeyecegim. Maalesef bir algi olusturulmaya çalisildigi, klasik algi oyununa sahit oluyoruz. Verilen sözlerin basta il baskanim ve parti büyüklerim olmak üzere takipçisi olacagimizi hemserilerimizle paylasmak istiyorum" dedi.

"Isçinin emekçinin yaninda her firsatta oldugunu dile getiren bu zihniyet neden tazminattan rahatsiz olur"

Belediye seçimlerinden önce bazi çalisanlarin tazminatlari verilerek isten çikarilmalariyla ilgili konusan Alinur Aktas, "Tazminat ile isten çikartilanlardan bahsediyor. Yakin çalisma ekibimin çalismasinin etik olmadigini düsünerek böyle bir karar aldik. Görevine son verdik. Isçinin emekçinin yaninda her firsatta oldugunu dile getiren bu zihniyet neden tazminattan rahatsiz olur. Bu arkadaslar fiilen görev yapan, görevlerini hakkiyla yerine getiren kisilerdir. Bankamatik memurlari asla degillerdir. Eger bu arkadaslarimizin verilen haklarini da hak ettiklerinden fazlasi oldugunu söylüyorsaniz kamuoyuna açiklamalisiniz.

Devir teslim öncesi içeride islemlerin sürdürüldügünden bahisle gizli kapakli isler algisi olusturan sahsa iste halep iste arsin diyoruz. Yalin belediyecilik ortaya koyan ilk ve tek belediyeyiz. Israfin önlenmesi ve kamu kaynaklarinin en verimli kullanilmasi konusunda basarilar elde ettik. Bozbey dersine iyi çalismamis. Alinur Aktas’i elestirebilirsiniz. Eksikleri olabilir. Alinur Aktas’in en güçlü oldugu alan personel, mali yönetimdir. Bir çok ödüle layik görülmüstür. Elde ettigimiz basarilari kamuoyu ile paylastik. Seffaf ve hesap verebilir hale önem verdik.

Alinur Aktas’a bu konudan yüklenmek size bir sey kazandirmaz" dedi.

"Batik belediyeden dem vuruyor. O zaman neden indirim yaptiniz"

Mustafa Bozbey’in göreve geldikten sonra suya yaptigi yüzde 25’lik indirime de deginen Aktas, "Suya yüzde 25 indirim vaat eden baskan ilk mecliste kararini aldi. Ak Parti meclis üyesi arkadaslarimiz il baskanimiz ile destek verdik. 1 milyar liralik kredi için onay verildi.

Batik belediyeden dem vuruyor. O zaman neden indirim yaptiniz. Bu güzelligi bildigi için arkadaslarimiz buna evet dediler.

Ulasimda ögrenciye indirim ve 0-4 yas refakatçilarina ücretsiz ulasim kararini neden ilk mecliste almadiniz?

Göreve baslamasinin üzerinden bir ay geçmesine ragmen hala belediye bütçesine hakim olamayan zat ile karsi karsiyayiz. Sadece bilançolara bakarak bile 3 saatte belediyenin mali durumuna hakim olmak mümkün iken, 30 günde belediyenin mali durumuna hakim olamamis 6 ay muhabbeti yapan bir kisiden bahsediyoruz

Basin toplantisinda verdigi rakam ve bilgiler hatali ve kasitli. Borç bin bin degil milyon milyon degil, milyar milyar artiyor diyor. Yaptiklari tek sey algi. Söylemleri ile bunu destekliyorlar" dedi.

Yazilimla, personel, araç, mali durum ve tüm detaylara bir ekrandan ulasmak mümkün iken verilere ulasmamak is bilmezliktir. Yapilmak istenen tam bir algi yönetimidir diyen Aktas, "Sosyal medyadan yapilan yorumlar öyle görülüyor ki baskanin kimyasini fazlasiyla bozmus. Dünkü basin toplantisinda kamuoyunun algisini olumsuz yönde etkilemeye çalisan Baskan Bozbey’in açikladiklarinin gerçegini açikliyorum. 2024 tahmini bütçeyle alakali Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin 20 milyar, BUSKI’nin 11 milyar 700, BURULAS 8 milyar ve diger sirketlerle Toplam 47 milyar 900 milyon liralik bütçe öngörüldügünü ifade etmek istiyorum. Mustafa Bozbey gerçek disi rakamlar ortaya koymustur. BESAS’in genel müdürünün görevine son verdiler. Genel kurulda tesekkür ettiler. 46 milyon lira ile kasayi devretti. Bu borçlari nasil buluyorlar. Hayret ediyorum. Bilançonun bir kismina bakip bir kismina bakmazsaniz. Mali müsavir olmayabilirsiniz ama çalistiginiz ekip arkadaslariniza sorarsaniz anlatirlar. BURFAS’in 73 milyon borcu var. BURFAS’in 180 milyon lira belediyeden alacagi var. BINTED’in 971 milyon borcu gözüküyor. Bu yalan 629 milyon lira. SSK ve diger borçlarla alakali. BINTED’in büyüksehirden 522 milyon alacagi var. 971 milyon borcu gözüken BINTED büyüksehirden alacakli.

Bu borçlari ikiyle çarpmislar

Tarim AS ile ilgili 418 milyon borçtan bahsetmis. Tarim AS’nin 447 milyon büyüksehirden alacagi var. Bu borç büyüksehirde gözüküyor. Kiymetli kardeslerim Tarim AS büyüksehirin tüm yesil alanlarina bakan kurulus. Istanbul’da Agaç AS yillardir bu isi yapiyor. Bölgedeki tüm fidancilari da tüm çiçekçileri de harekete geçirmis kurulus. Ileride yapacaklari olumsuz operasyonlara zemin hazirlamak adina Tarim AS’ye ithamlarda bulunuyorlar.

BURULAS 2 milyar 755 bin borç gösterilmis. BURULAS’in büyüksehir tarafindan desteklendigini söylemistim. Büyüksehirden verilen paralari borç hanesinde gösteriyorlar. Büyüksehirin alacak hanesinde gözükmüyor. 1 milyar sisirmisler

Alacak ve borçlar toplandiginda 8 sirkette 1 milyar 590 milyon oldugunu ve isleyisin sikintili olmadigini ifade etmek istiyorum" dedi.

Bozbey’in belediye personeli ile ilgili söyledigi sözleri de hayretle ve esefle izledigini anlatan Aktas, "Böyle bir yalan ve iftira olamaz. Kasim 2017’de verilen karardan sonra, ertesi gün göreve baslayip mazeret üretmedim. 2017 kasiminda 13 bin 135 personeli olan bir kurumdu. 14 bin kisi ile aldigimiz belediye 2024 mart ayi itibariyle üzerine yüzde 11 nüfusumuz artmasi yüzde 20 hizmet alani artmasina ve onlarca tesise ragmen 12 bin 980 personel ile 155 personel azaldigimizi özellikle ifade etmek istiyorum.

7.1 milyardan 20 milyara ve 25 milyara borcun çiktigi ifade ediliyor

Sadece büyüksehir bütçesiyle ilgili 7.1 milyar lira borç oldugunu söyledim. BUSKI ve istiraklerin ve tamaminin borcu gibi bir söylem ifade etmedim. 2024 yili itibariyle borçlar ortada. Ayrica 2017 yilinda 4.67 olan Euro’nun 2024 senesinde 34 lira oldugunu ifade etmek istiyorum. Bu arkadasiniz hiç bir müteahhide ödeme yapmiyor. BESAS’a ve diger sirketlere ürünler geliyor. Borçlar birikiyor. Üzerine koyulacak. Ben 31 Mart itibariyle borcu biraktim. 3 Nisan Emirsultan iftar çadirindaydim. 4 nisanda sehirden ayrildim. Maaslarla alakali polemik konusu yapti, maaslar birakildigi gibi 200 milyon TL kasada para birakildi. 237 milyon 500 Euro olarak devraldigim borç o günkü TL olarak 1 milyar 109 milyon lira idi. Aglamadim. Ekibimiz ve il baskanimizla kafa kafaya verdim. BUSKI ile alakali Inegöl, Karacabey ve Mustafakemalpasa’da su kanalizasyonla ilgili 150 milyon Euro’luk kredi, 2023’ün ikinci yarisinda baslayan Çinarcik Baraji’nin faturalari 3 Nisan itibariyle islenmis. Onun da 1,5 milyari bunun içerisinde olmak kaydiyla, Büyükorhan’in Mazlumlarina kadar 70 yillik susuz köyleri suya kavusturduk. BUSKI’de toplam borcumuz 9 milyar 880 milyon. O gün devraldigimda bütçenin 1,37 kati olan borcun bugün bütçenin 0,44 kati oldugunu tekraren ifade etmek istiyorum. BUSKI’de bütçenin 1,19 kati olan borcun tarihi yatirimlara ragmen 0,85 kati oldugunu tekraren ifade etmek istiyorum. Bu adam rakamlara hakim degil. Vallahi çok üzülüyorum. 45 bin lira geliri olan bir kisinin 20 bin lira borcu var diye düsünün. Yalniz bu borç 15 aya yayilmis. Büyüksehir’in borçlari 2034’e kadar, BUSKI’nin borçlari 2048’e kadar. Ortalama 15 yil aldik. Bu borçlari 15 ay vadeye böldügünüzde 1500 lira borç düser" dedi.

"Türkiye’de böyle bir büyüksehir bütçesi bulmaniz mümkün degil"

Borç 7 milyardan 25 milyara çikiyor algisinin etik disi olduguna dikkat çeken Alinur Aktas, 47 milyar 900 milyon bütçesi olan belediyenin sirketlerle 20 milyar 224 milyon borcu var. Buna da baktiginizda sadece yüzde 41, tüm bütçelerin yüzde 41’lik kismina tekabül eder ki, devraldigimizda bütçenin 1,37 katiyken üçte biri düstügü ortada. Bu tablo yeni hizmetlere engel olabilir mi? Birileri önümüzdeki dönem basarisizliklara karsi asilsiz iddialarda bulunuyor

Bursa Büyüksehir Beldeyesi’nin BUSKU ve tüm sirketlerinde 4 milyar liralik satisa hazir gayrimenkulu var. Büyüksehir ve BUSKI’nin 2 milyar liralik alacagi var. 6 milyar lirayi 20 milyardan düserseniz 14 milyara düser. Algi su; bütçe 45 milyar, evet bu bir yillik bütçe. 47 milyar 900 milyon. Sizin borcunuz 2048’lere kadar dayanan bir borç. Baskana bir soru sormak istiyorum. 2019 yilinda Nilüfer belediye baskanligini devrederken bütçen ne kadardi, ne kadarlik borçla teslim ettin. Çik burada paylas. Var mi yüregin. Asla yok" diye konustu.

Mustafa Bozbey’in nereye gitti bu paralar? diyerek gerçegi yansitmayan rakamlar üzerinden tamamen algi olusturmak istedigini aktaran Alinur Aktas, "Uluslararasi bagimsiz tomtoma göre trafik 5. siradan 9. siraya gerilemis. Görev sürem boyunca 136 akilli kavsak, 25 köprü, 10 kilometre rayli sistem, T2 hatti. Tasima kapasitesinde yüzde 60 artis. Sinyalizasyon optimizasyon 12 milyon Euroluk yatirim, 12 bin konut kentsel dönüsüm, 3,2 milyon yesil alan, 4 millet bahçesi, 20 park, Dogu atik entegre tesisi, 6 yenilenebilir enerji, 5 büyük mesire

16 gençlik merkezi, 45 hizmet tesisi ve mahalle konagi, 33 kres ana kucagi merkezi 45 spor tesisi, Ilçelerimize kültür merkezi ve pazar alanlari

Hanlar ve Çarsibasi Projesi, Sahil ve kiyi düzenlemeleri 5 bin kilometre altyapi çalismasi, 3 bin 400 kilometre asfalt, 8 milyon fide ve fidan destegi

34 atik su aritma tesisi, 24 içme suyu tesisi ve bir çok projeyi hayata geçirme gururunu cenabi hak bana yasatti. Bozbey’in 2019 yilinda nasil bir Nilüfer devrettigini tüm kamuoyu biliyor. Tüm dezenformasyona ragmen hak edis ve maaslari ödeyen belediyeyi devrettim. Mudanya ve Nilüfer’in maas ödeme konusunda ne oldugunu sagir sultan duydu" dedi.

"Sen hiç 20 yillik belediye baskanliginda kentsel dönüsüm yaptin mi? Ben bilmiyorum"

Mustafa Bozbey’in Büyüksehir belediyesi tarafindan yapilan kentsel dönüsüm ile ilgili ortaya attigi iddialara da cevap veren Aktas, Arabayatagi kentsel dönüsüm projesi 14 adet 1+1 55 metrekare 91 adet 2+1 daire. 112 daire ve 1800 metrekare ticari alan ihalesi gerçeklesti. Toplam insaat alani 17 bin 772 metrekare. Ihale bedeli 281 milyon TL KDV dahil bir isten bahsediyoruz. Ihale rakamini metrekareye bölündügünde 2+1 daire KDV dahil 2 milyon 250 bin lira çikiyor. Bir dairenin 4,5-5 milyon oldugu bilgisi yalan ve çarpitmadir. Hem belediyeci olacaksiniz, hem insaat yüksek mühendisiyim diyeceksiniz ihale yapilmis bir isin fiyatini hesaplamaktan aciz olacaksiniz. Sen hiç 20 yillik belediye baskanliginda kentsel dönüsüm yaptin mi? Ben bilmiyorum.

Emsal ve kat artislariyla bu is benzemez. Millet acilen sizden kentsel dönüsüm bekliyor. Devletin açikladigi 15 bin 300 tl iken BURKENT marifetiyle yapilan kentsel dönüsüm maliyeti 13 bin 209 lira metrekare bedeli olarak 2 bin 100 lira daha ucuza mal edilmistir. Hem kamu hem milletin hukuku korunmustur. Sizin yaptiginiz hesaplamalarda bunlari Türkiye’nin gündemindeki liyakatli yegeniniz mi hesapladi" dedi.

Mustafa Bozbey’in Tarim AS ile ilgili ortaya attigi iddialarinda asilsiz iddialar oldugunu savunan Aktas, "352 aracin dron çekimlerini yapmis, fiili olarak görev alaninda çalisiyor, bunu belirlemissin. Faturalandirma islemleri aylik hak edis bazinda araçlarin görevde olup olmadigi üzerinden gerçeklesmektedir. Ruhsat ve puantaj ile hak edis ile desteklenmis olup hesaplamalari eksiksiz ve kamu menfaati dogrultusunda yapilmistir. Tarim AS. bunlari kendisi yaptigi için bir yilda Bursa Büyüksehir Belediyesi 300 milyon kara geçmistir. Bahsedilen 5 milyon 800 bin liralik fazla ödemeden ne dedigini anlamadim. Türkiye genelinde hakkindaki olumsuz gündemden siyrilmak adina algi çalismasinda kantarin topuzunu kaçirmis" diye konustu.

Aktas, ortaya atilan diger iddialarla ilgili olarak ta su sekilde konustu;

"BURSKOP’u tüm seffafligi ile inceleyebilirsiniz. Burs verenler, alanlar belli. Kimlikleri, aile durumlari, isimleri belli. Vatandas beni yolda çeviriyordu. Benim ogluma burs çikmadi. Siralamada 16 bininci sirada, size ait gayrimenkul var. Gelen herkesi siraliyoruz. Sizinki ilk 5 bine girememis diyorduk. Karar defterleri, müracaat formlari ve inceleme raporlarinin hepsi seffaftir. Gizli sakli islem yapilmamistir. BURSKOP devletin mevzuatlarina göre isleyen yapidir. Bagisçilar ve hak kazananlarin incelenecegi durum ortada. Kisisel kanaatlere göre hareket etmedik. Partili arkadaslarim bir tane isim vermediler. Bazi usulsüzlükler yapildigini düsünüyorum diyorsun. Çik açikla o zaman. Hem beni hem ekip arkadaslarimi mahcup etmis olursun. Her zamanki gibi çamur at izi kalsin mantigiyla hareket ediyorsunuz. Hak kazananlari ve ailelerini zan altinda biraktiniz. Mustafa Bozbey’in gerçek ihtiyaç sahibi söylemini kullanmasi, burs ve sosyal yardima hak kazanan vatandaslarimizi töhmet altinda birakmistir. Algi yapiyorsunuz, dersine iyi çalismamissin. KDV ödendigi söz konusu degil, BURSKOP en adil en seffaf yardim saglayan belediye kurulusudur. Kisi kendinden bilir isi aile vakfinla BURSKOP’u karistirma. Tüm belgeleri açiklamaya haziriz. BURSKOP’un gelirleri, Bursa’nin önde gelen sanayicilerinden olusmaktadir. 60’arli gruplar halinde is adamlariyla yemek yedik, bir çogu bagislarda bulundu. Dolayisiyla bu kadar saglikli bir sistem varken, NILVAK’in gelirleriyle buranin gelirleri karistirilmasin. Valilige mal beyaninda bulundugunu söylemis, kaçamazsiniz. Ben de Iyi Parti’nin adayi da açikladik. Senden de ayni hassasiyeti bekliyoruz. Çikacak mert bir sekilde mal beyanini açiklayacaksin. Bunu kamuoyunun bilmeye hakki var"

Büyüksehir belediyesinin bir önceki dönem yaptigi sosyal yardimlarla ilgili elestirilere de sert yanit veren Alinur Aktas, "Kart 16 projesi benim döneminde hayata geçmis, Türkiye’nin gündemine oturmus bir proje olmustur. Hak sahipleri detayli tarama ile tespit edilerek belirlendi. Bozbey’in basin toplantisinda bahsederken çekler; hediye çeki dedi.

Bunlar hediye çeki falan degil. Türkiye’de bir ilk olarak tarafimizdan gerçeklestirilen ihtiyaç sahibi ailelere verilen sosyal yardim çekleridir. Objektif kriterler gözetilerek ihtiyaç sahiplerine ulastirilmistir.

Soruyorum 4 yildan beri aktif görevi olmayan huzurevi sorumlulugundan baska bir isi olmayan atadigin çok liyakatli baldizindan mi aliyorsun bu bilgileri. Sosyal yardimlarimiz tüm Türkiye’ye örnek olmus ve gurur kaynagimiz olmus. Türkiye’de ilk defa yapay zeka sistemi kullanilarak yardimlar el degmeden sahiplerine ulastirilmistir. Keles’teki amcamin teyzemin buraya gelmesi mümkün degil, muhtarlar araciligiyla dagitildi. Bütün destekler BESOB isbirligiyle yapilmistir" dedi.

Mustafa Bozbey’in göreve geldikten sonra bazi atama ve icraatlariyla gündeme gelisini, Atatürk’ün arkasina saklanarak örtmeye çalistigini iddia eden Alinur Aktas, "2023 Milli Bayramlari kutlama videolarina bakarsa, bizim kurucu degerlerimize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bakis açimizi çok iyi anlar.

524 personel alindigi iddiasiyla yeni algi projesi pesinde. Kimse bunlari çikart ortaya. Ben seni bu algindan dolayi esefle izliyorum. Emeklilikle ilgili isten ayrilanlari neden vermiyorsun. BURULAS’tan 81 personel ayrilmis. Biz 71 personel almisiz. Otobüsü mü durduracaktim. Bakimci lazim. BESAS’ta 13 personel emeklilik sebebiyle ayrilmis, 14 personel alinmis. Ekmek üretimini mi azaltacaktim. 5 tane BURFAS kafe açmisiz. 85 civari adam almisiz. Sadece 2024 yilinda 3 ayda 2 tane ana kucagi, 4 gençlik merkezini açmisiz. Bu tesisler haliyle personel ile hizmet verecek. Bu iddialara gülüp geçiyorum. Kamuoyunu yaniltmaya yönelik bu iddialari cevaplama ihtiyacim var. 41 milyon maliyet degil. Bölerseniz kisi basina 79 bin lira çikiyor. Daire baskani bu kadar maas almiyor. Rakamlari büyütme ve abartma konusunda üzerlerine yok. Rakami iki ile çarpip o sekilde belirtmis. Konuya hakim degil. Bilançoyu bütçeyi incelememis. Ben bu islemlerin tamamini 3 Kasim’dan 6 Kasim’a kadar 3 günde hallettim. Cumartesi Pazar bayram tatili bahanesi uydurmadim. Personelin bütçeye orani yüzde 28 diyor. BINTED’liler dahil bütçeye oran yüzde 14. Türkiye’de böyle bir oran yok. Örnek belediyeyiz. Bütçemiz genislemis. Personel sayimiz azalmis. Ayrica özellikle sunun altini çizmek istiyorum, mali yapisiyla örnek gösterilen belediyemizin 100 personelden 1300 personele çikaran ve 2 milyar liralik bütçeye ulasan Tarim AS’yi, sadece hafriyat sahasi isleten BURKENT’i, kent mobilyalari ile ve dönüsümle gözbebegi hale getirdik.

Bu sirketlerimizi borç batagindaki kuruluslar gibi göstermek kurumsal itibari zedeler. Elde edilen basarilarin üstünü örterek kurumlari yipratmak sayin Bozbey en çok sana zarar verir. Yanlis yoldasin acilen dön. Kendisini bir kez daha uyariyorum. Mevcut baskan daha ilk günden itibaren sehre deger katacak projelerle mesai harcamak yerine bir devri sabik olusturma ve bunun üzerinde tepinme pesinde. Kendisiyle ilgili olusan algiyi degistirme ugrasisi içinde.

Bu makamlar bahane degil, çözüm ve hizmet üretme makamlaridir. Sudan bahane ve iftiralarla algi yasatma ve yegen baldiz atamalari gündemdedir. Bursalilar bahane degil hizmet bekliyor. 1 ay sonunda verilerin yüzde 60’ina ulastigini, 6 ayda verilere hakim olacagini beyan etmis. Bu kizginligima, yalan ve iftiraya ragmen biz kendisine 6 saatte tüm bilgileri izah erebiliriz. Is ve isleyisle ilgili her ortamda bilgi verebilirim. Ben bu payeyi bana veren Bursalilar için yaparim onun kara kasi kara gözü için degil. Verilen desteklerden dolayi basta Cumhurbaskanimiza, Genel Baskan Vekilimiz Efkan Ala ve önceki dönem bakanimiz Mustafa Varank, milletvekillerimize, il baskanimiza, ilçe baskanlarina ve yönetimlerine tesekkür ediyorum. Artik vakit, maazeret üretme, yalan ve algi zamani degil, icraat dönemidir. Ben büyüksehirin sayfasini, tvitter, instagramini bilmem. 2019 30 Agustos’ta yaptigim konusmayi kamuoyuna yansitan bunlardi. Bu isimlerle baslik açip hakarete varan küfre varan söylemlerde bulunuyorlardi. Bunlarla alakali arkadaslarimiz kisitlama getirdiler. Ben 10 Kasim törenlerini kaçirmadim. Cumhuriyet Bayraminda en iyi tören düzenleyen benim. 30 Agustos’taki yaptigimiz film herkesin gözünü yasartti. Benim bu degerlerle hiç bir problemim yok. Rahmetli Atatürk bu ülkenin kurucu degeridir. Ben de makamda oldugum sürede bu sekilde ifade ettim" dedi.

Bir gazetecinin Mustafa Bozbey hakkinda suç duyurusunda bulunmayi düsünüyor musunuz? seklindeki sorusuna cevap veren Aktas,

"Ben kizginligima ragmen yardima hazirim diyorum. 20 yili nasil geçirdigini herkes biliyor. 5 yil ara verince bazi seyleri unutmus. Benle ilgili ailemle ilgili iftiraya varan durumlar olursa suç duyurusunda bulunurum. Özellikle bizim dönemimizle ilgili bu arkadaslarimizla yaptigimiz çalismalara atif oldugu için burada açiklama yapiyoruz. 20 yil belediye baskanligi yaptim diyor ya, ben kendisini sükunete ve dogru adimlar atmaya davet ediyorum. Atama yapilmadan vazgeçildi diyor, genel kurul karari herkese dagitildi. Dogruyu görecek ve geregini yapacaksiniz.

Tarim AS. parklarin bakimlarini, yesil alanlarin bakimini yapiyor. Teoman Özalp parkini yeniledik. Bunu Tarim AS yapti. Bunu baska yerde yaptirip belediyeye nasil fatura ettireceksiniz. Tarim AS’yi devre disi mi birakacaksiniz. Ben kooperatiflerden alisverisler yapiyordum. Devam ediyor musun o çiçekçilerle fidancilarla çalismaya. BURSKOP’un her seyi ortada, seffaf. Kendi hikayeni yazacaksin. Tamam. Ben ciddi kaygilar tasiyorum. Tarim As ciddi kurulus. Orada dönen rakamlar baska yerlerde mi halledilecek. Bizim dokunmadigimiz yer kalmadi. Insallah ayni duyguyu Allah ona yasatir. Yarisinin yarisinin yarisini yaparsa ben onu ayakta alkislarim. Nilüfer’de ne yaptin diye sordum, Gülümseyin Nilüfer’desiniz diyordu. Gülümseyin Bursadasiniz diyor. Slogan devam ediyor. Mecliste Ak Parti ve Cumhur ittifakinin çok olumlu yaklasti. Suya indirime onay verdi. 1milyar borçlanma yetkisi verdi. Ben olsam 1 milyar borçlanma yetkisini vermezdim. Borç erteleme ile alakali ben de geçmiste hareket ettim. Belediye bakanliga diyor ki, iki dis kredimden birisini erteledim diyor. 12 aya yayiyor. Hazine üstleniyor. Borç ödenemiyor gibi bir algi ile ortaya çikilmamali. Bursa belediyesi çok rahat yatirim da yapar, tüm harcamalarini yaptiktan sonra yatirim da yapar. Yatirim aylik gelen paraya göredir. Nilüfer, Mudanya Belediyesi gibi maas ödeyemez halde asla degil. Siz yilda alinan 45 bin lira ile 15 yilda ödenecek 20 bin lirayi ayni kefeye koyarsaniz, bu katekullidir.

Algi ile kendi yanlislarini örtmeye çalisiyor" diyerek sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA