TBMM'de Tartisma

TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasinda tartisma yasandi.

TBMM Genel Kurulu, CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca baskanliginda toplandi. Genel Kurulda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasinda tartisma yasandi. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdogan, Deniz Gezmis ve arkadaslarinin eylemleri nedeniyle degil fikirleri nedeniyle idam edildiklerini söyleyerek, "Deniz Gezmis ve arkadaslari anayasayi ortadan kaldirdiklari için degil, anayasa tam uygulansin dedikleri için idam edildiler. Ey zalimler, ister kaymakam olun ister vali, ister hakim olun ister savci, ister vekil olun ister bakan, bosa çigniyorsunuz yalan dünyayi. 1400 senedir yapiyorsunuz bunu. Nesimi’nin derisini yüzerken yaptiniz bunu. Hallac-i Mansur’u asarken yaptiniz bunu. Kubilay’in basini keserken yaptiniz bunu" ifadelerini kullandi.

Bunun üzerine AK Parti Grup Baskanvekili Leyla Sahin Usta, 1400 senedir demenin bu ülkenin Müslümanlarina çok ciddi iftira ve hakaret oldugunu savunarak, Akdogan’in özür dilemesini istedi. Usta, “Deniz Gezmis ve arkadaslarinin asilmasi için o dönem Meclis’e bir kanun teklifi geldi. Kanun teklifine CHP’den 28 milletvekili kabul oyu verdi. O zaman bu idama evet oyu veren CHP’li 28 milletvekili utanmayacak da kim utanacak” seklinde konustu.

CHP Grup Baskanvekili Gökhan Günaydin ise, Deniz Gezmis ve arkadaslarinin idamina toplam 48 ret oyu verildigini, bunlardan 47’sinin CHP oyu oldugunu belirtti.

Günaydin, Gezmis ve arkadaslarinin idami için 273 kabul oyu verildigini hatirlatarak, “O kabulün içerisinde 28 CHP’linin de oyu var. O 28 CHP’linin 1972’deki oylarinin dogru olmadigini buradan açikça ifade ediyoruz. Bu 28 oyun disinda ’evet’ diyen 273 oy kalkmis, kimin müktesebatindan kimin geçmisini takip ediyor bunlar" diye konustu.

Kaynak: İHA