Sindirgi'da Hidirellez Gelenegi Devam Ediyor

Sindirgi ilçesinde baharin müjdecisi Hidirellez, geleneksel oyunlarla kutlandi. Baharin gelisi olarak kabul edilen Hidirellez, birçok mahallede farkli etkinliklerle kutlandigi gibi Isiklar kirsal mahallesinde gerçeklestirilen senlige vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Sindirgi'da Hidirellez Gelenegi Devam Ediyor
Kadinlar tarafindan imece usulü yapilan geleneksel gözleme ikrami ile baslayan etkinlikler, gencinden yaslisina herkesin katilimi ile gerçeklestirilen geleneksel yarismalar ve oyunlarla devam etti. Doganin içinde gerçeklestirilen etkinliklerde keyif dolu anlar yasandi. Kule oyunlari, mendil kapmaca, kurt kuzu, çuval yarisi, halat çekme gibi birçok farkli yarismalarla çocugundan yaslisina tüm vatandaslar eglence dolu anlar yasadi.

Hidirellez’in baharin müjdeleyicisi, bol ve bereketin simgesi oldugunu belirten Sindirgi Belediye Baskani Serkan Sak “ Milletvekilimiz Serkan Sari ile birlikte bugün burada mahalle sakinlerimizin ikramlari ve samimiyeti ile karsilandik. Bu güzel ortami hazirlayan mahalle sakinlerimize, muhtarimiza Isiklarli vatandaslarimiza çok tesekkür ediyoruz“ dedi.

Gelenek ve göreneklerin yasatildigi Hidirellez etkinliklerinin vatandaslarla bir araya geldikleri çok kiymetli etkinlikler oldugunu belirten Balikesir Milletvekili Serkan Sari da “ Esas emekçilerimiz de kadinlarimiz çok tesekkür ediyorum. Ikramlari ile güzellik kattilar. Gelenek ve göreneklerimizi yasatacagiz, kültürümüzü yasatacagiz. Bir arada olacagiz, birlikte olacagiz. Memleketimizin daha güzel günlere kavusmasi için mücadele edecegiz“ seklinde konustu.

Yillardan bu yana süregelen gelenekten mahalle sakinleri ve katilimcilar da oldukça memnun. Isiklar kirsal mahallesinde gerçeklestirilen Geleneksel Hidirellez Senligi’ne katilan yüzlerce vatandas, Hidirellez geleneklerini yasayarak bahara “merhaba” dedi.

Isiklar mahallesi Hidirellez senligine Balikesir milletvekili Serkan Sari, Sindirgi Belediye Baskani Serkan Sak, Cumhuriyet Halk Partisi Sindirgi ilçe baskani Ahmet Algin, belediye baskan yardimcilari Muhammet Sahin, Ismail Sönmez, meclis üyeleri, daire amirleri, çevre il ve ilçelerden yüzlerce vatandas katildi.

Kaynak: İHA