Rusya'da ABD Askeri Tutuklandi

Rusya’nin Vladivostok kentinde bulunan bir ABD askerinin hirsizlik suçlamasiyla gözaltina alindigi, çikarildigi mahkeme tarafindan 2 Temmuz’a kadar tutuklu kalmasina karar verildigi belirtildi.

ABD Savunma Bakanligi Sözcüsü Cynthia Smith yaptigi açiklamada, bir ABD askerinin 2 Mayis Persembe günü Rusya’da gözaltina alindigini duyurdu. Sözcü Smith, “Rusya, Konsolosluk Iliskileri Hakkinda Viyana Sözlesmesi uyarinca gözalti islemini ABD Disisleri Bakanligi’na bildirdi. Ordu, ailesini bilgilendirdi. ABD Disisleri Bakanligi, Rusya’daki askere uygun konsolosluk destegi sagliyor. Bu konunun hassasiyeti nedeniyle su anda daha fazla ayrinti saglayamiyoruz” ifadelerini kullandi.

2 Temmuz’a kadar tutuklu kalacak

Adi açiklanmayan 4 ABD’li ise “Gordon Black” adli ABD askerinin Güney Kore’de görevli oldugunu, Rusya’ya resmi is için degil, münferit olarak gittigini belirtti.

Primorskiy Bölge Mahkemesi Basin Sözcüsü Elena Oleneva Rus medyasina yaptigi açiklamada, Vladivostok’ta gözaltina alinan ABD’li asker Black’in hirsizlikla suçlandigini, 2 ay tutuklu kalmasina karar verildigini aktardi. Oleneva, “Vladivostok’taki Primorskiy Bölge Mahkemesi, ABD’li asker Gordon Black’in hirsizliktan 2 Temmuz’a kadar tutuklu kalmasina hükmetti” dedi.



Asker hakkindaki iddialar

ABD merkezli haber ajansi Associated Press, 34 yasinda oldugu belirtilen ABD’li askerin Güney Kore’de görev yaptigini, memleketi Texas’taki Fort Cavazos’a dönmesi gerektigini aktardi. NBC News ise ABD’li askerin, iliski yasadigi bir kadin için Rusya’ya geldigini öne sürdü. Rus Izvestia gazetesi ise adini açiklamadigi bir kaynaga dayandirdigi haberinde ABD’li askerin Vladivostok’tan bir kadinla internette tanistigini, ikilinin bir süre birlikte yasadigini, ABD’li askerin kadini darp ettigini ve 200 bin rublesini (2 bin 200 dolar) çaldigini aktardi.
Kaynak: İHA