Mersin Ormanlarinda Fidan Sayim Programi Basladi

İçel Orman Bölge Müdürlügü, 2024 yili gençlestirme programi kapsaminda fidan sayimlarina basladi.

Mersin Ormanlarinda Fidan Sayim Programi Basladi
Orman Genel Müdürlügü Program kapsaminda İçel’de bulunan 2 bin 60,9 hektarlik gençlestirme alaninda fidanlarin sayilacagi bildirildi.

Bu alanin 96,9 hektarinin sedir, bin 964 hektarinin ise kizilçam agaçlarindan olustugu kaydedildi. Özellikle kizilçam agaçlarindaki gençlestirme çalismalarinin geçen yilin sonbaharinda tiraslama metoduyla gerçeklestirildigi aktarildi.

Bölge Müdürlügünde yapilan açiklamada: "Orman Genel Müdürlügümüzce, ormancilik faaliyetlerimiz arasinda yer alan orman ve orman kaynaklarini korumak, dogaya yakin bir anlayisla gelistirmek, ekosistem bütünlügü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar saglayacak sekilde yönetmekle görevliyiz. Görevlerimiz arasinda yer alan Silvikültürel faaliyetlerimiz, biyolojik ömrünü tamamlayarak kesimlik çaga ulasmis ormanlarda mescerelerin devamliliginin saglanmasi için kesilerek yerlerine biyotik ve abiyotik tehlikelere karsi saglikli ve stabil ormanlarin kurulmasini, en yüksek miktar ve kalitede sürekli olarak orman ürünleri üretiminin saglanmasini, ormanin çesitli ekolojik, ekonomik ve sosyokültürel fonksiyonlarinin sürekli ve en iyi sekilde yerine getirilmesini kendisine gaye edinmistir. Bu çerçevede İçel Orman Bölge Müdürlügümüzce Silvikültür Sube Müdürlügü tarafindan 2024 yili gençlestirme programi kapsaminda bölgemiz genelinde fidan sayimlarina baslandi" denildi.
Kaynak: İHA