Erzurumlu Esref Amca Son Hakkinda Muradina Erdi

Erzurum’da yasayan Esref Karsli, köy minibüsünün artik hizmet vermemesi üzerine kursa kayit yaptirdi ve azimle ehliyet sinavini son hakkinda geçti.

Erzurumlu Esref Amca Son Hakkinda Muradina Erdi
Erzurum’a 30 kilometre uzaklikta Pasinler ilçesi Kevenlik köyünde hayvancilik yapan Esref Karsli (76), bu yasina kadar hiç araç sürmedi ve ehliyet almaya ihtiyaç duymadi. Ancak köyden kent merkezine hizmet veren minibüsün seferlerinin kaldirilmasi üzerine ehliyet ve sonrasinda araç almak artik onun için bir mecburiyet oldu.

Yazili da üçüncü, direksiyonda dördüncü hakkinda geçti

Köy minibüsü ya da es-dostla Erzurum sehir merkezine geldigini anlatan çiçegi burnundaki sürücü belgesi sahibi Esref Karsli, çok mutlu oldugunu ifade ederken, "Köyümüzün minibüsü hizmet vermemeye baslayinca böyle bir ihtiyaç ortaya çikti. Ben de 76 yasinda olmama ragmen gelip ehliyet kursuna yazildim. Benim için zordu ama azimle çalistim. Yazili sinavin üçüncüsünde, direksiyon sinavinin ise sonuncusunda kazandim. Hocalarim sag olsun egitim sürecinde çok üzerime titredi. Ehliyetimi aldiktan sonra insallah sira araba almaya gelecek. Herkese dikkatli ve kazasiz sürüsler diliyorum" dedi.

Esref Karsli’nin kurs kaydi için kendilerine müracaat ettiginde yasindan dolayi ilk etapta sasirmalarina ragmen derslerdeki azmi ve ilgisinin görülmeye deger oldugunu ifade eden direksiyon egitmeni, "Esref amcanin gayreti ve sabri herkese örnek olacak cinsten. Son sinavda basarili olmasi bizi sevindirdi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA