Bursa Uludag Üniversitesinin Aci Günü

Bursa’da vefat eden Uludag Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümünün 43 yillik ögretim üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Yigit, gözyaslari içerisinde son yolculuguna ugurlandi.

Bursa Uludag Üniversitesinin Aci Günü
Kanser tedavisi gören Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Abdulvahap Yigit, hayatini kaybetti. Prof. Dr. Yigit, son yolculuguna 43 yil boyunca görev yaptigi Makine Mühendisligi Bölümü önünden ugurlandi. 2 dönem Mühendislik Fakültesi Dekanligi ve bir süre Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlügü yapan Prof. Dr. Abdulvahap Yigit için Ali Durmaz Makine Mühendisligi Bölüm Binasi önünde cenaze töreni düzenlendi.

Törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, rektör yardimcilari, dekanlar, akademisyenler, idari personel, ögrencileri, ailesi ve çok sayida seveni katildi.

Törende kisa bir konusma gerçeklestiren Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, kendisini asistan oldugu dönemden itibaren tanidigini ve son derece kiymetli bir hoca olarak gördügünü belirtti.

Prof. Dr. Abdulvahap Yigit’i iyi bir insan ve iyi bir olarak bildiklerini kaydeden Prof. Dr. Yilmaz, “Mekani cennet olsun. Yakinlarina Allah’tan sabirlar niyaz ediyorum. Çaliskan, iyi niyetli, dürüst ve dost canlisi birisi olarak tanidim. Herkes de hocamizi bu özellikleriyle bilmektedir. Hürmet ettigimiz, üst kusak abi hocalarimizdan birisiydi. Allah’tan rahmet diliyoruz” seklinde konustu.

Yogun bir katilimin oldugu törende ailesi, sevenleri ve dostlari da Prof. Dr. Abdulvahap Yigit için duygularini dile getirdi. Yigit’in 15 Temmuz Sehitler Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan Ertugrul Mezarligi’na defnedildi.
Kaynak: İHA