Biontech 315 Milyon Euro Zarar Etti

Almanya merkezli biyoteknoloji firmasi BioNTech, 2024 yilinin ilk çeyreginde 315,1 milyon euro net zarar açikladi.

Korona virüs salgini ile mücadele sirasinda gelistirdikleri asi dünyanin pek çok ülkesinde kullanilan Almanya merkezli biyoteknoloji firmasi BioNTech, 2024 yilinin ilk çeyreginde 315,1 milyon euro net zarar açikladi.

Geçtigimiz yilin ayni döneminde 502 milyon euro kar eden firmanin yilin ilk üç ayinda elde ettigi toplam gelir 187,6 milyon euro oldu. Küresel düzeyde Covid-19 asisina olan ilginin azalmasiyla birlikte gelirlerinde büyük düsüs kaydeden sirketin 2023 yilinin ayni döneminde ise toplam geliri 1,27 milyar euro olarak kaydedilmisti.

Sirket tarafindan yayinlanan finansal rapora göre 2023 yilinin ilk çeyreginde hisse basina 2,05 euro net kar açiklayan sirket, bu yil ilk çeyrekte hisse basina 1,31 euro zarar etti. Covid-19 asisi satislarinin düsüsüyle birlikte satis giderlerinde de azalma kaydeden sirketin 2023’ün ilk çeyreginde 96 milyon euro olan satis giderleri, bu yilin ilk çeyreginde 59,1 milyon euro seviyesine düstü. Sirketin 2023 yilinin ilk çeyreginde 334 milyon euro olan AR-GE giderleri ise sirketin yenilik ve arastirmaya yatirimlarini yansitir sekilde bu yilin ayni döneminde 507,5 milyon euro seviyesine yükseldi.

“Onkoloji ürün gelistirme hattimizin tam potansiyelini ortaya çikarmaya yönelik çalismalarimizi sürdürecegiz”

BioNTech kurucu ortagi ve CEO’su Ugur Sahin, “Yilin geri kalaninda varyantlara uyarlanmis bir Covid-19 asisi gelistirmeyi ve bunu ticarilestirmeyi planliyoruz. Ayrica kanser ve bulasici hastaliklar için pazarlanan ilaçlar sunan ticari bir sirket olma vizyonu çerçevesinde onkoloji ürün gelistirme hattimizin tam potansiyelini ortaya çikarmaya yönelik klinik gelistirme faaliyetlerimizi hizlandirma çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.



“Toplum ve hissedarlarimiz için deger olusturmak için çalisacagiz”

Sirketin 16,9 milyar euroluk güçlü bir nakit pozisyonu oldugunu vurgulayan BioNTech Mali Isler Müdürü Jens Holstein ise, “Özellikle mRNA platformlarini kullanma konusundaki büyük deneyimimizi kullanarak, kanser ve bulasici hastaliklarin tedavi edilis seklini degistirme konusundaki taahhüdümüzü koruyoruz. Yilin geri kalaninda bu vizyona odaklanacak ve sürdürülebilir uzun vadeli büyümeyi saglamak ve hastalar, toplum ve hissedarlarimiz için deger olusturmak için çalisacagiz” dedi.

Ilk çeyrekte zarar edilmesine ragmen sirket, 2024 mali yilinda gelirlerinin 2,5 ila 3,1 milyar euro arasinda gerçeklesmesini öngörüyor.
Kaynak: İHA