TBMM Baskani Kurtulmus, Meksika'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya’nin olusturdugu MIKTA’nin 10. Parlamento Baskanlari Toplantisi’na katilmak üzere Meksika’ya geldi.

TBMM Baskani Kurtulmus, Meksika'da
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya’nin olusturdugu MIKTA’nin 10. Parlamento Baskanlari Toplantisi’na katilmak üzere Meksika’nin baskenti Mexico’ya geldi. Kurtulmus’u, Felipe Angeles Uluslararasi Havalimani’nda Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi Ilhan Kemal Tug, Meksika Temsilciler Meclisi Meksika-Türkiye Dostluk Grubu Baskani Alfredo Aurelio Gonzalez Cruz ve diger yetkililer karsiladi.

Meksika Temsilciler Meclisi Baskani Marcela Guerra Castillo’nun ev sahipliginde yapilacak MIKTA 10. Parlamento Baskanlari Toplantisi, “Daha barisçil, esit ve adil bir dünya insa etmek için parlamentolarin ortak faaliyetleri” temasiyla düzenlenecek. Toplantisi çerçevesinde, “Diyalog Yoluyla Küresel Barisin Gelistirilmesi: Parlamentolar Nasil Etki Olusturabilir?”, “Sürdürülebilir Kalkinma ve Ortak Refahi Artirmanin Araci Olarak Ticaret” ve “Uluslararasi Göç Akimlarindaki Artis Göz Önüne Alindiginda, Insan Haklari Nasil Güvence Altina Alinir?” baslikli oturumlar gerçeklestirilecek.

TBMM Baskani Kurtulmus, toplanti kapsaminda Meksika Temsilciler Meclisi Baskani Castillo ile ikili görüsme yapacak. Meksika Devlet Baskani Andres Manuel Lopez Obrador’un MIKTA parlamento baskanlari onuruna verecegi davete katilacak Kurtulmus ayrica Atatürk Aniti’na çelenk birakacak, Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret edecek.

Kurtulmus’a ziyaretinde CHP Grup Baskanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir, MHP Grup Baskanvekili ve Nevsehir Milletvekili Filiz Kiliç, Türkiye-Meksika Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve AK Parti Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyaci eslik ediyor.
Kaynak: İHA