Osmancali Yunusemre Ile Kalkiniyor

Yunusemre Belediyesi, Osmancali Mahallesinde Günes Enerji Sistemi ile tarimsal sulamaya katki veriyor. Bölgede kurulan 40 adet günes enerji paneli ile tarimsal sulama göletine saatte 20 ton su basiliyor.

Osmancali Yunusemre Ile Kalkiniyor
Kirsal kalkinma çalismalarina önem veren Yunusemre Belediyesi, Osmancali Mahallesi’nde hayata geçirdigi Günes Enerji Sistemi ile tarimsal sulama sistemine büyük katki sagliyor. 40 adet günes enerji paneli ile kurulan sistem sayesinde 15 beygir gücündeki dalgiç pompadan sulama göletine saatte 20 ton su basiliyor.

Yapilan çalismadan dolayi Yunusemre Belediyesi’ne tesekkür eden Osmancali Mahalle Muhtari Bekir Akdeniz, bölgede yasayan vatandaslarin ürün yetistirirken su yetmeyecek diye düsünmelerine gerek kalmadigini belirtti.

Akdeniz, “Göletimizde önceden su yetmiyordu. Paneller yapilinca buradan çikan su gölete takviye olarak veriliyor. Insallah bundan sonra vatandaslarimiz istedigi ürünü yetistirebilecek. 40 adet günes enerji panelimiz var. 140 metre derinlikte 15 beygirlik pompa çalisiyor. Pompadan giden su da gölete iletiliyor. Zaten göletten itibaren de dagitim sistemimiz de hazirdi. Burada suyumuz yetmiyordu. Eylül-Ekim aylarinda su sikintisi sebebiyle üreticilerimiz tarimsal sulama yapabilmek için tankerle tarlalarina su tasiyordu. Artik su yetmeme durumu yasamayacagiz. Vatandasimiz rahat edecek. Desteklerinden dolayi Yunusemre Belediyesi’ne ve Belediye Baskanimiz Semih Balaban’a çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA