Baskan Geçit, Istisare Toplantisina Katildi

‘Malatya Sanayi Sitesi’ Istisare Toplantisinda konusan Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, “Esnaflarimizin ihtiyaçlarini karsilayarak, yasadiklari magduriyetlere kalici çözümler getirmek temel görevlerimiz arasindadir. Ahilik kültürünü özümsemis esnaflarimizin, deprem zamaninda gösterdigi büyük fedakarlik, takdire sayandir” dedi.

Baskan Geçit, Istisare Toplantisina Katildi
Göreve geldigi günden bugüne kadar Malatya’da faaliyetlerini sürdüren esnaflarla bir araya gelmeye büyük bir özen gösteren Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve AK Parti Yesilyurt Ilçe Baskani Ramazan Yaylaci’nin yani sira kooperatif baskanlari ve sanayi esnafinin katilimiyla gerçeklesen ‘Malatya Sanayi Sitesi’ istisare toplantisina katildi.

Esnaflara yönelik hizmetleri ve gelecege yönelik planlamalari üzerine konusan Baskan Geçit, ekonominin lokomotif gücü olarak gördükleri esnaflarin sorunlarina kalici çözümler getirmek için el birligiyle çalistiklarini söyledi.



Baskan Geçit, yasanilan deprem felaketlerine ragmen is yerini açarak istihdama ve ekonomiye olan katkisini sürdüren esnaflarin gösterdigi fedakârlik ve gayretin, ahilik kültürüne örnek gösterilecek bir davranis oldugunu sözlerine ekledi. Konusmasinda, belediyecilik hizmetlerinde istisarelere ve bu tür bulusmalara önem verdiklerinden bahseden Baskan Geçit, Yesilyurt’a kazandirilacak tüm yatirimlari ortak akil çerçevesinde hayata geçireceklerini, toplumun tüm kesimlerinden gelen talep ve önerilerin ilçenin gelecegiyle ilgili belirleyecekleri yol haritasina önemli katkilar sunacagini dile getirdi.

Yesilyurt’un, Malatya ve bölge ekonomisinin can damari olan organize sanayi bölgeleri ve esnaf sanayi sitelerine sahip olmasindan dolayi ‘ticaretin kalbi’ hüviyetine sahip bir ilçe oldugunu hatirlatan Baskan Geçit, Malatya ve Yesilyurt’un gelecegine yönelik kararlari sehrin tüm paydaslariyla birlikte alacaklarini ifade etti.

Vatandaslarin kalici konutlarina, esnaflarin ise modern ve düzenli is yerlerine geçene kadar ‘dur durak’ bilmeden çalisacaklarini ifade eden Baskan Geçit, “Sehrimiz ve ilçemiz için hangi karari alacaksak birlikte alacagiz, birlikte karar verecegiz. Vatandaslarimizin ve esnaflarimizin talep ve istekleri bizim için çok kiymetlidir, sehrimizin gelecegini belirleyecek kararlari birlikte alarak, yol haritamiza sekil verecegiz. Ekonominin bel kemigi olan esnaflarimizin yasadiklari magduriyetlere kalici çözümler getirmek ise bizim asli görevimizdir. Esnaflarimiza en güzel is alanlari sunmak için üzerimize düsen tüm sorumluklari yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edecegiz. Istihdama katki sunan, yerel ve bölge ekonomisinin can damari olan sanayi alanlarimizi hem iyilestirmek ve güzellestirmek hem de yeni ve modern sanayi alanlari kazandirmak bugünden gelecege birakilacak en kiymetli hazinedir. Esnaflarimiz deprem zamanindan bugüne kadar çok büyük fedakârliklar yapti, yakinlarini kaybetti, evi yikildi, is yeri yikildi ancak tüm zorluklara ragmen devletimizin de destekleriyle dükkanini açti, büyük bir özveri gösterdi. Bu saglam ve inançli durus her türlü takdirin üzerindedir, esnaflarimizla gurur duyuyoruz. Rizkinin pesinden kosan, alin teriyle ekmegini kazanan, çirak yetistiren, ekonomiye katki sunan esnaflarimizin konforlu, modern ve düzenli alanlarda is hayatini sürdürmesi temel önceligimizdir. Göreve geldigimiz günden beri esnaflarimizin sorunlarina asla duyarsiz kalmadik, kalmayacagiz. Yesilyurt’umuzun gelecegine, güçlü yarinlarina birlikte katki saglayacagimiz esnaflarimiz ile koordineli olarak çalismalarimizi sürdürecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA